Zašto se lan smatra prikladnom tkaninom za zavjese?

7
Zašto se lan smatra prikladnom tkaninom za zavjese?


Zavjese ključni su element u domu koji naglašava ljepotu interijera. Zavjese održavaju privatnost doma i čine dom bogatim izgledom. Bez zavjesa prozori izgledaju neatraktivno i čini se da nešto nedostaje, koliko god luksuzni bili vaši prozori. Danas su zavjese dostupne u različitim tkaninama. Odabir prave zavjese postao je kompliciran zadatak, ali može biti lak ako točno znate što točno trebate. Najčešće tkanine su pamuk, poliester, svila, rajon, voile, baršun i lan. Ali među svime, lan se smatra jednom od najomiljenijih tkanina i postao je najpopularnija tkanina za zavjese. Zavjese od platna bit će savršen dodatak u vašem domu ako tražite nešto unikatno prozorsko pokrivalo. Ne samo da su lijepe, nego su i vrlo funkcionalne.

Prednosti lanene tkanine

Ako želite da osjetite zrak u prostoriji, odaberite lagane zavjese. Planene zavjese ne stvaraju gušenje i dopuštaju ulazak svježeg zraka. Čine prostoriju hladnom i stabilnom temperaturom prostorije. Lan je najbolja tkanina za zavjese jer su lanene zavjese male težine i vrlo su korisne ljeti. Posebna kvaliteta platnenih zavjesa po mjeri je da se ne zagrijavaju od sunčeve svjetlosti i ostaju hladne. Ako je vaša soba ispred sunca, razmislite o lanenoj tkanini.

Vrlo je težak zadatak zamijeniti teške i glomazne zavjese. Ne možete se lako prebaciti iz jedne sobe u drugu. Ali lanene zavjese vrlo je lako zamijeniti. Možete ih jednostavno zamijeniti bez pomoći stručnjaka. Na taj način ćete uštedjeti svoje troškove.

  • Čisti prostor od prašine

Lan drži manje prašine i prljavštine u usporedbi s drugim tkaninama. Uvijek izgledaju svježe i elegantno kao i prije. Oni spašavaju sobu od prašine koja dolazi s prozora. Ako u vašoj obitelji postoji neki član koji ima alergiju na prašinu, odaberite lanenu tkaninu za zavjesu njegove/njezine sobe.

Mnogi ljudi misle da zavjese od lanene tkanine nisu izdržljive jer su lagane zavjese. Ali to je pogrešno. Zavjese od lana vrlo su izdržljive i jake. Rade jako dugo i ne troše vaše ulaganje.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar