Zašto je voda koja curi opasno za klima uređaj?

4
Zašto je voda koja curi opasno za klima uređaj?

Klima uređaj koji dobro radi je kao blagoslov ljeti. Hladi ne samo vašu kuću nego i mozak. To je sjajan bijeg od jakih vrućina ljeti, posebno u područjima poput Singapura. Globalno zagrijavanje i porast temperature učinili su klima-uređaje neizbježnom nužnošću.

Kad god vaš klima uređaj počne pokazivati ​​neke probleme, utječe se na hlađenje u kući što dovodi do nelagode u vlastitom domu, rješenje problema s klima uređajem mora se brzo pronaći. Jedan od najčešćih problema vezanih uz klima uređaje je problem curenja vode. U slučaju istjecanja vode ili refrenta, ponekad može biti opasno.

Najbolje rješenje za curenje vode iz klima uređaja je s airconservicing.org. imaju tim iskusnih stručnjaka u Singapuru koji obavljaju zadatak s velikom profesionalnošću i disciplinom. Oni znaju rješenje za sve probleme s klima uređajima i stoga ne morate brinuti kada ih unajmite.

Njihove cijene servisa također su pristupačne. stoga su najbolja opcija dostupna na tržištu kada je u pitanju servis klima uređaja.

Iz klima uređaja curi voda

Voda je prirodni proizvod procesa hlađenja u klima uređaju. Klima uređaj se sastoji od dva sustava, jedan unutar kuće i jedan izvan kuće. Jedinica unutar kuće odgovorna je za hlađenje zraka jer ima rashladne spirale koje mijenjaju temperaturu zraka koji prolazi preko njih.

Jedinica koja se nalazi izvan kuće obavlja kondenzacijski dio jer zrak koji prolazi kroz klima uređaj također ima vodene pare u sebi. te se pare pretvaraju u vodu kako se zrak hladi i stoga ih je potrebno zbrinuti. Voda se odvodi u odvodnu posudu koja je usmjerena izvan kuće kroz vod za odvod kondenzata.

Razlozi curenja klima uređaja

Začepljen odvod– nakon što se odvod zapuši, voda će neizbježno procuriti u kuću.

Stari filteri– zračni filteri se moraju mijenjati svaka tri mjeseca. Promjena filtera je ključna jer utječu na kvalitetu zraka koji se oslobađa u vašoj kući. Također smanjuje šanse za kvar vaše jedinice i održava učinkovitost vašeg klima uređaja. Redovita izmjena filtera također produljuje životni vijek vašeg klima uređaja.

Ako vaš klima uređaj propušta freon, to je zbog učinka koji kemikalije u freonima imaju na metale.

Oni pojedu metale i tako freon počinje curiti.

Simptomi curenja freona su:

1- Topliji i vlažniji zrak iz klima uređaja.

2- Zvukovi koji nalikuju mjehuranju ili šištanju.

3- Sladak miris koji curi iz klima uređaja.

Zaključak

Ako vaš klima uređaj propušta, najbolje što možete učiniti je da ga provjere stručnjaci. Airconservicing.org je jedna od najboljih servisnih jedinica u Singapuru i s njima možete ostati povezani na Facebook, Twitter i Pinterest.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar