Sve što trebate znati o in vitro testiranju

0
Sve što trebate znati o in vitro testiranju

In vitro testiranje je tehnološki napredna tehnika koja se često koristi za osiguravanje učinkovitosti i sigurnosti širokog spektra proizvoda, uključujući šminke i proizvode za njegu kože. In vitro je latinska riječ koja znači “u staklu”; dakle, uključuje eksperimentiranje i testiranje proizvoda izvan tijela bilo kojeg živog organizma. Za ispitivanje in vitro potrebna je postavka kontroliranog laboratorija za ispitivanje. Mnoge su tvrtke usvojile ovu isplativu metodu kao sigurniju i etičniju alternativu za testiranje na životinjama.

Zašto se in vitro testiranje danas najčešće koristi?

Dugi niz desetljeća testiranje šminke na životinjama bilo je trend u kozmetičkoj industriji. Mnoge tvrtke za klinička ispitivanja uvelike su se oslanjale na korištenje životinja za testiranje različitih proizvoda. Međutim, trend se promijenio. Iako in vitro, testiranje nije nova metoda, posljednjih je godina postalo popularno. To je zbog nekoliko razloga.

Prije svega, u posljednje vrijeme bilo je mnogo kampanja protiv kozmetičkih testiranja na životinjama. Sada je nekoliko zemalja zabranilo korištenje životinja za ispitivanje učinkovitosti kozmetičkih proizvoda. Kao rezultat toga, mnogi laboratoriji za kozmetička ispitivanja prihvatili su in vitro klinička ispitivanja.

Osim zaštite životinja, učinkovitost in vitro testiranja pridonijela je povećanju popularnosti i korištenja metode za tvrtke koje nude usluge kozmetičkog testiranja. Općenito, odgovori životinja i ljudi obično nisu isti za različite proizvode. Stoga ispitivanje učinkovitosti kozmetičkih proizvoda na životinjama možda neće dati najbolje rezultate.

Slično, in vitro je svestran. Drugim riječima, može se koristiti za niz testova. Neke od upotreba ove isplative metode uključuju test proizvoda za kožu, test šminke, test proizvoda za oralnu njegu, test protiv starenja i test proizvoda za njegu kose.

Koje su primjene in vitro testiranja?

Kozmetička industrija u Europi, Kini i na nekoliko drugih mjesta ostvarila je ogromnu korist od in vitro testiranja jer postoji nekoliko primjena metode. Neke od primjena in vitro testiranja su:

· Ispitivanje učinkovitosti kozmetičkih proizvoda – ovo je ispitivanje je li proizvod sposoban proizvesti željeni učinak ili ne. Obično se koristi za testiranje pigmentacije kože, svojstva protiv starenja, svojstva protiv gubitka kose, upravljanje masnom kožom i još mnogo toga.

· ispitivanje sigurnosti i toksičnosti – ovaj test služi za utvrđivanje je li proizvod siguran za uporabu ili ne. Uključuje mutagenost, citotoksičnost i fototoksičnost.

· Potvrda sastojka – ovaj test je osmišljen za potvrdu navedenih sastojaka u pojedinom proizvodu.

Zaključci

In vitro testiranje omogućuje testiranje tisuća kemikalija koje su poznate kao senzibilizatori kože. Stoga pruža informacije o osjetljivosti različitih proizvoda za njegu kože. Također testira interakciju između različitih kozmetičkih proizvoda i kože.

Ako trebate pouzdan, vrhunski laboratorij za testiranje kozmetičkih proizvoda koji pruža najizvrsniju uslugu testiranja kozmetičkih proizvoda, Landproof bi trebao biti vaš prvi izbor. Ova tvrtka dugi niz godina pruža izvrsne usluge in vitro testiranja raznim tvrtkama diljem svijeta, a da ih nije razočarala.

Za više informacija posjetite: https://en.landproof.com/

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar