Strategije hipoteke za različite životne faze

6
Strategije hipoteke za različite životne faze

Uzimanje hipoteke može vam pomoći u posjedovanju nekretnina. Ali, morate ga točno odrediti ako se nadate da ćete otplatiti hipoteku i dobiti potpuno vlasništvo nad nekretninom. U različitim fazama života to može biti teško i gotovo nemoguće. Home Equity Credit Lines (HELOC) alternativa je hipotekama koje vam mogu donijeti slobodu koju želite. heloc cijene Colorado su među najpristupačnijim, a planovi plaćanja su fleksibilni.

Prije nego što uzmete hipoteku, morate imati financijski plan i razmotriti čimbenike koji će utjecati na njezin uspjeh.

Ako kupujete svoj prvi dom, velike su šanse da ste u mlađoj dobi od kasnih 20-ih do 30-ih godina. U ovoj fazi, vaša hipotekarna strategija bit će usmjerena na osiguranje kuće iz snova. Morat ćete uzeti u obzir čimbenike poput iznosa predujma, stope hipoteke i plana otplate. Ako su ili predujam ili stope hipoteke više nego što vaše trenutne financije mogu priuštiti, najbolje je pronaći alternative; postoje i druge nekretnine čiju hipoteku možete priuštiti. Većina ljudi smatra da je 30-godišnji plan otplate prikladan izbor u ovoj fazi.

Ako uzimate hipoteku u kasnijoj dobi (sredinom 30-ih i više), uzimanje druge hipoteke mogla bi biti ideja za vas. Druga hipoteka radi kao kreditna kartica; možete pristupiti zajmovima do određenog postotka vašeg stambenog kapitala. Ova druga hipoteka – HELOC – omogućuje vam da ispunite financijske obveze dok koristite svoju imovinu kao kolateral.

Brza usporedba hipotekarnih stopa i HELOC stopa Colorado će vam pokazati kako bi prijava za HELOC mogla biti najbolja opcija kasnije. Stope se razlikuju po gradovima, ali su općenito niže od hipoteka i predstavljaju fleksibilne planove otplate.

Ako ste vlasnik kuće u naprednoj dobi (koji možda plaća fakultet za svoju djecu ili ima veliku financijsku obavezu), također možete razmisliti o uzimanju HELOC-a. HELOC ocjenjuje Colorado ovom skupu vlasnika kuća lakši način prikupljanja sredstava sa svojim kapitalom po prijateljskim stopama.

Konačno, ako ste vlasnik kuće za umirovljenike, možda ćete se suočiti s uobičajenim problemom niske financijske sposobnosti uzrokovane nekoliko financijskih ograničenja. Tada biste mogli razmisliti o prodaji svoje nekretnine za kupnju manjih. Najidealnije je, međutim, uzeti ono što se danas zove obrnuta hipoteka. Obrnuta hipoteka omogućuje vlasnicima nekretnina da ukapljuju dio svog kapitala. Ovaj im aranžman pomaže da ispune financijske obveze i da i dalje zadrže svoje domove.

Schreibe einen Kommentar