Savjeti o tome kako trenirati za sportove na otvorenom tijekom ljeta

5
Savjeti o tome kako trenirati za sportove na otvorenom tijekom ljeta

Visoke temperature, osobito u kolovozu, mogu uključivati ​​određene opasnosti: trening visokog intenziteta zahtijeva visoku razinu pulsa, metabolizma i tjelesne temperature u kratkom vremenskom razdoblju. Ako, osim toga, temperatura prijeđe 30 stupnjeva, to može povećati sklonost ka problemima s cirkulacijom ili, još gore, toplinskom udaru. Toplina također može uzrokovati manje ozbiljne simptome, kao što su mučnina, vrtoglavica ili grčevi.

Evo nekoliko savjeta stručnjaka koji ljeti treniraju na otvorenom:

  1. Trenirajte ujutro ili navečer

Rani jutarnji sati najbolje su vrijeme za trening usred ljeta. Tijekom zime preporuča se trenirati u podne kad god je to moguće, kako bi se iskoristila sunčeva svjetlost. Također, to je najtoplije doba dana. Ljeti, naprotiv, morate izbjegavati upravo te sate i trenirati u prvim jutarnjim ili zadnjim poslijepodnevnim satima, kada su temperature ugodnije, a izlaganje suncu manje. Istovremeno, ujutro je zrak svježiji i ako trenirate rano, dan ćete započeti s više energije.

  1. Vlak u sjenovitim područjima

Mala grupa ljudi trči u parku u jesen. Mladi su se obukli sportska odjeća zajedno džogirati ujutro. Parkovi pružaju zasjenjena područja koja izbjegavaju stalno izlaganje suncu tijekom vježbanja.

Uz intenzivno sunčevo zračenje i visoke temperature, uvijek treba trenirati u hladu. Za to je bitno planiranje: ima li dovoljno hlada na području gdje planiram trenirati? Koliko mi je stranica potrebno? Mogu li pronaći obližnji park koji ću uključiti u rutu kojom inače trčim? U kojem smjeru se kreće sunce? Može li biti da je moje mjesto za trening na punom suncu nekoliko minuta nakon što počnem?

  1. Vodena ravnoteža

Hidratacija je neophodna za vježbanje tijekom ljetnih mjeseci. Pijenje je osnovno za život, ali ljeti je hidratacija puno važnija. S vrućinama se povećava i gubitak tekućine kroz znoj, pa je ljeti preporučljivo popiti oko litru više nego što bismo inače popili.

Poznato je da tjelesne performanse pati od manjka tekućine od 2% tjelesne težine. Osim toga, znojem se gube važne mineralne tvari koje jamče, među ostalim, sposobnost mišića da funkcioniraju.

Grčevi su samo jedan od mogućih simptoma koji se mogu pojaviti u nedostatku minerala. Kako je opasnost od dehidracije i grčeva posebno velika nakon treninga, poželjno je piti više tekućine prije početka. Treba pojasniti da trening s želucem punim vode nije ugodan, pa stručnjaci preporučuju oko pola sata prije početka treninga popiti oko dvije čaše.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar