Pročitajte kako biste saznali o različitim epoksidnim podnim premazima

8
Pročitajte kako biste saznali o različitim epoksidnim podnim premazima

Epoksidni podovi su stalno izrasli u popularnu opciju za podove, gdje se betonski pod zaglađuje i priprema pomoću mješavine smole i određene kemikalije za stvrdnjavanje. Zbog njihove kemijske reakcije, pretvorit će vašu smjesu u vrlo tvrd plastični pod u roku od nekoliko dana.

općenito, izvođači epoksidnih podova htjeti izlijte smjesu na betonski pod i ostavite da se stvrdne prije nanošenja drugog ili trećeg sloja. Podovi premazani epoksidom najčešće se preferiraju za škole, bolnice, garaže, a također i u industrijskom okruženju. Međutim, ovih dana mnogi ljudi također preferiraju epoksidne podove za svoje kuhinje, dnevne sobe ili bilo koje druge prostorije.

Različite vrste epoksidnih podova

  1. Samonivelirajući epoksidni podovi

Uglavnom se nanosi na stare, nove, oštećene ili napuknute betonske podove za stvaranje izdržljive, glatke i dobro izravnane teksture na površini poda. Samorazlivajući epoksidni podovi mogu pružiti sjajne i bešavne i dostupne u mnogo različitih boja koje se mogu svidjeti industrijskim, poslovnim i stambenim prostorima.

Najpoželjnije lokacije za samorazlivajuće epoksidne podove su proizvodne zgrade, izložbeni prostori, skladišta, kuhinje, poslovne garaže, atletski objekti itd.

  1. Podovi od epoksidnog maltera

Obično je ova opcija podova najstroža vrsta epoksidnog podnog sustava koji je dostupan za korištenje. Ova vrsta epoksidnog poda obično se sastoji od 100 posto čvrstih epoksida i ocjenjuje se ili kvarcni pijesak.

Za one prostore kojima je potreban pod koji je vrlo kemijski otporan i koji također može izdržati velike udare, sustavi epoksidne žbuke bit će idealan izbor. Ovaj epoksidni pod se koristi za popravak pukotina prije nanošenja bilo koje druge vrste epoksidnog poda.

  1. Kvarc punjen epoksidom

To su kombinacija vrlo kvalitetne epoksi polimerne smole zajedno s obojenim zrncima kvarca. Ova vrsta epoksida mora se koristiti za sve ukrasne prostore koji mogu zahtijevati sanitarna svojstva i svojstva otporna na klizanje.

  1. Antistatički epoksidni podovi

ESD često može biti opasan za nekoliko radnih okruženja. Za smanjenje opasnosti od statičkog elektriciteta u prostorima često se postavljaju antistatički epoksidni podovi. Tipično, ovaj epoksidni pod sadrži vodljivu smjesu, koja akumulira statički elektricitet i raspršuje potencijalno pražnjenje.

Ova vrsta antistatičke otopine bit će vrlo preporučljiva za prostore koji mogu sadržavati zapaljive materijale.

  1. Epoksidni pahuljasti podovi

Ovaj epoksidni pod sadržavat će materijale u boji pahuljica koji se mogu umetnuti u epoksid za stvaranje živopisnog, višebojnog izgleda. Pahuljice ne samo da će pružiti neprekidan izgled, već će svakoj površini ponuditi i određeni suptilni utor za smanjenje bilo kakvog klizanja i padova.

Ove epoksidne pahuljice katova dostupni su u beskonačnim varijantama boja, veličina, stilova i tekstura i mogu se prilagoditi svakom prostoru.

Kako bi se epoksidni podni premaz, samo nekoliko izvođači podova od pločica također će biti spremni ponuditi svoju uslugu. Međutim, da biste kvalitetno obavili posao, morate preferirati izvođače koji su specijalizirani samo za epoksidne premaze. Za traženje odgovarajućeg izvođača za epoksidni premaz možete pretražiti u imeniku dostupnom na web stranici Flooring Domain.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar