Prirodna rješenja za gubitak masnoće za vas

4
Prirodna rješenja za gubitak masnoće za vas

Prirodno mršavljenje sjajna je tehnika za smanjenje tjelesne težine bez dvostrukog debljanja nakon tjedana posta. Također je korisno za vaše zdravlje. Vrlo je zanimljivo putovanje bivšeg “ovisnika o dijeti” koji je odlučio organski smanjiti težinu. Želite smršaviti, ali ne znate kako? Da biste trajno izgubili težinu, poželjno je usvojiti promjene u prehrani i vježbati, a ne nepotrebno se uskraćivati izgubiti višak masnoće.

Možete skinuti nekoliko kilograma promjenom prehrambenih navika i povećanjem tjelesne aktivnosti. Ako se već ne bavite nikakvom tjelesnom aktivnošću, nije se potrebno baviti sportom. Ipak, svakodnevna šetnja ili malo plivanja svaki tjedan mogu već postići mnogo. Ako trebate smršavjeti pet ili više kilograma, posavjetujte se s liječnikom ili dijetetičarom jer ćete morati biti pod redovitim nadzorom.

Osnove mršavljenja

Da biste izmijenili svoju prehranu, morate lagano smanjiti potrošnju kalorija, usredotočujući se prvenstveno na masti i brze šećere. Poštivanje izvrsnih prehrambenih navika je bitno, a nekoliko osnovnih smjernica može pomoći. Ne propuštajte obroke, posebno doručak, koji bi trebao biti obilan. Navečer pojesti malu večeru. Osim obroka, ne konzumirajte ništa. Ako ste gladni između obroka, popijte punu čašu vode, kave ili čaja bez šećera. Pijte i prije i tijekom obroka.

Uz svaki obrok konzumirajte hranu bogatu škrobom, poput tjestenine, riže, krumpira ili kruha. Pružaju vam osjećaj punoće i nude vam energiju koja vam je potrebna, kao i vlakna. Sve što ide uz njih, međutim, treba ograničiti: masne umake, maslac, sir i tako dalje. Zbog toga se ovi ugljikohidrati moraju konzumirati sami ili sa začinima bez šećera i masti.

Zašećerene gazirane napitke treba izbjegavati.

Uklonite alkohol i pivo iz svoje prehrane. Možete nastaviti konzumirati vino, idealno crno, ali samo jednu čašu svaki dan. Izbjegavajte večerati vani jer to otežava održavanje zdrave prehrane. Povremeno je to izvedivo u restoranima, iako je s prijateljima izazovnije. Ako imate ugodnu zajedničku večeru, trebali biste nastojati smanjiti količinu i, što je najvažnije, nikada ne nadopunjavati jelo.

Birajte nemasno meso i perad bez kože, kao i ribu i školjke. Izbjegavajte bilo kakvo meso s umakom, masne specijalitete, gratinirane s mlijekom, maslacem ili vrhnjem, te jaja, pržena jela, peciva i peciva, slatkiše i čokoladu, sladolede, kolače i aperitive. Konzumirajte povrće kad god želite i u bilo kojem obliku koji odaberete: sirovo, kuhano ili u juhi. Svaki dan ne jedite više od dva voća.

Preporučena metoda kuhanja za mršavljenje

Meso se može peći na roštilju ili peći. Ribu možete peći na roštilju, peći, mikrovalnu ili zamotati u foliju. Povrće je potrebno kuhati na pari, pirjano ili u mikrovalnoj pećnici. Začine i umake neka budu što posniji: počnite s malo ulja, maslaca ili vrhnja, zatim dodajte limun, jogurt, temeljac i soja umak, a završite mirisnim biljem i začinima po želji.

Kako mogu smršavjeti na zdrav način?

Da biste smanjili težinu, morate se pridržavati nekoliko temeljnih načela:

  • Dopustite si barem mjesec dana da skinete 2 do 3 kg.
  • Izbjegavajte žudnju i umor.
  • Slijedite pravila koja su uspostavljena na početku.
  • Spriječiti nedostatak vitamina i minerala.
  • Nemojte koristiti nikakve lijekove niti jesti neku posebnu dijetnu hranu.
  • Nastavite konzumirati što je više moguće.

Za mršavljenje neophodna je predanost.

Pridržavajući se ovih prehrambenih smjernica, korisno je razumjeti kako odabrati obroke s nižim energetskim sadržajem kako biste izgubili težinu. Kao rezultat toga, poznavanje nutritivnog sadržaja nekoliko popularnih namirnica je važno.

Na vama je da ostanete odlučni i odolite svim iskušenjima. Prvi tjedan je ponekad izazovan, ali gubitak prvih kg je motivirajući. Male varijacije su dopuštene ako su neobične. Na vama je da uspostavite ravnotežu bez da postanete opsjednuti hranom ili frustrirani. U suprotnom, riskirate da se slomite i jedete impulzivno, a zatim se osjećate krivim i izgladnjete, te stoga upadnete u petlju koja je vrlo kontraproduktivna za vaš cilj smanjenja težine.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar