Poboljšanje pouzdanosti kvantnog računanja pomoću kriogenike

0
Poboljšanje pouzdanosti kvantnog računanja pomoću kriogenike

Što je kriogenika?

Kriogenika je područje znanosti u kojem se materijali izloženi su vrlo niskoj temperaturi promatrati njihova svojstva na njihovoj temperaturi. Kriogeni materijali se koriste u hladnjačama, sprječavanju pregrijavanja u određenim scenarijima, telekomunikacijama i posebice elektronici. Kriogeni materijali su vrlo korisni u mnogim područjima istraživanja materijala za kvantno računanje zbog svojih svojstava brzog računanja koja normalni poluvodički čip ne može učiniti. Ovi materijali mogu izdržati temperaturu do -140k i imaju supravodljiva svojstva što je srce kvantnog računala.

Kriogenika u kvantnom računarstvu

Kvantna računala su sastavljena od kvantnih procesora koji rade samo na vrlo niskoj temperaturi zbog svojih kvantnih stanja na atomskoj razini, a kontroler se koristi za obradu informacija poznatih kao kubiti. Kontroler se sastoji od a fleksibilni kriogeni kabel koji se koristi za povezivanje hardvera sa softverom i pretvaranje ulaznih problema u izlazna rješenja na kvantnoj razini. Ti se kontroleri nazivaju SMP. Ovi SMP se zatim koriste kao procesori za kvantna računala koja rade vrlo velikom brzinom i bit će kamen temeljac u području računalstva s fleksibilnim kriogenim kabelom kao osnovom.

Kako možemo poboljšati pouzdanost kvantnog računanja?

Kvantna računala bit će milijun puta brža od naših superračunala. Postoje neki matematički i algebarski problemi koji imaju toliko informacija da računalo ne može podnijeti ili mu je potrebno vrijeme i brzina da ih riješi. Ovi složeni matematički problemi su srž dizajna enkripcije i mogu se vrlo lako hakirati, ali s kvantnim računanjem ove će enkripcije biti toliko učinkovite da ih nitko ne može razbiti za sto godina, a to znači bolju kibernetičku sigurnost i bolju kvalitetu života.

Uz pomoć kriogenog RF kabela, na pragu smo dolaska u novu eru računalstva. Kriogeni RF kabel izuzetno je dobar pod vrlo niskim temperaturama i pritiskom i tako je fleksibilan. Ova fleksibilnost kriogenog kabela osigurava da imaju kapacitet skupljanja i omjer fleksibilnosti poput paukove svilene mreže. Zbog niske toplinske vodljivosti imaju veće šanse preživjeti nisku temperaturu i i dalje će raditi.

Kriogeni kabel i njegove istine su srce kvantnih procesora i sastoje se od polusupervodljivih materijala koji imaju vrlo mali otpor i gubitak snage i imaju veće šanse da našu budućnost učine boljom.

Budućnost kriogenog kabela i kvantnog računalstva

Fleksibilni kriogeni kabel i kriogeni RF kabel omogućili su da kvantno računanje postane stvarnost. Mogu raditi na vrlo niskim temperaturama i bit će ih moguće učiniti toliko učinkovitima da jednog dana mogu raditi ispod 1K ili -272C temperature, što je temperatura na kojoj je moguće učiniti da kvantno računalo radi. Kriogeni kabel mi daje nadu za toliko mogućnosti i toliko entuzijazma. Ostvarimo ovaj san s kriogenim kabelom.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar