Od Medana do jezera Toba, Kako doživjeti dobro provedena 4 dana putovanja

10

Sada vam ne treba daleko da dođete na Santorini da biste pronašli pogled na kalderu, posjetite jezero Toba u sjevernoj Sumatri Indoneziji. Naći ćete ono što želite vidjeti. Put do jezera Toba sada je također jednostavniji ako ste u prošlosti morali sići do međunarodne zračne luke Kuala Namu u Medanu i nastaviti petosatno putovanje. Sada možete odmah sići u zračnoj luci Silangit i ubrzo stići na jezero Toba. Štoviše, Garuda Indonesia Airlines čak ima izravnu rutu od zračne luke Silangit do Singapura.

Najbolje vrijeme za posjet Sjevernoj Sumatri je tijekom sušne sezone, koja traje od svibnja do rujna. No, ako dolazite tijekom kišne sezone, to je također korisno jer iako će često padati kiša, svježi zrak u okolini omogućit će vam ugodno obavljanje nekih aktivnosti. Ovdje je četverodnevni itinerar od Medana do jezera Toba za vašu referencu:

Plan puta 1. dan

Smješten usred jezera Toba, Pulau Samosir je otok koji je gotovo iste veličine kao Singapur. To je vjerojatno najznačajniji otok unutar otoka na planetu. Postoji mnogo hotela, od kojih većina pruža pogled na jezero gdje možete uživati ​​u vodenim sportovima samo nekoliko koraka od svoje sobe!

Taman Simalem Resort je opcija smještaja koju možete isprobati. Ovo naselje nalazi se u Tonggingu, na oko 1200 m nadmorske visine. S površinom od oko 206 hektara, ovo naselje ima mnogo jedinstvenosti. Vrijeme je mraz, od 15 do 23 stupnja. Odmaralište čak nudi i besplatnu sobu za vašeg unajmljenog vozača.

Plan puta 2. dan

Započnite dan jednostavnim hvatanjem izlaska sunca i pogledajte najviši vodopad Sipiso-piso u Indoneziji samo 20 minuta od hotela. Povratak na istraživanje Taman Simalem; imajte sat joge u posjetu jezeru Toba, odaberite šetnju džunglom (besplatno za hotelske goste) ili si priuštite opuštajuću indonezijsku masažu ili ajurvedsku terapiju.

Ako ste za to, ljetovalište zapravo organizira izlete na ekološke farme, kao i cjelodnevne izlete. Zajedno s unajmljenim vozačem možete dogovoriti jednodnevni izlet u Pulau Samosir.

Kada dođete na jezero Toba, ne zaboravite svjedočiti vodopadu Sipiso-piso. Ovaj vodopad je visok 120 metara i nudi epski pogled. Čak je i vodopad Sipiso-piso istaknut kao najviši vodopad u Indoneziji. Štoviše, možete naići na dugu koja se rasteže iznad ako dođete u pravom trenutku.

Prva stanica u Pulau Samosir, istražite selo Ambarita gdje možete pronaći tradicionalne batačke kuće koje su se dopadale njegovim najmilijima i ovom kralju. Unutar Ambarite, također ćete postaviti ove Siallagan kamene stolice na kojima su ljudi pogubljeni zbog zločina poput ubojstva ili silovanja. Krvnici će biti zatvoreni u komade drveta ispod kraljeve kuće do sudnjeg dana.

Možete se voziti trajektnim pristaništem Tigaras u luci Simanindo da biste otputovali na otok Samosir iz odmarališta Taman Simalem. Za dolazak na otok trebat će vam otprilike dva i pol sata. Polasci trajekta iz Tigarasa su 8, 9.30 i 11.30 sati. Dok je raspored za trajektni prijelaz iz luke Simanindo natrag u Tigaras 14, 16 i 18 sati.

Plan puta 3. dan

Postoji niz trekinga kojima ćete moći pješačiti do kratera Gunung Sibayak od 1,5 do pet sati. Ovaj put kroz gustu džunglu zahtijevat će priručnik (~250.000 Rp./~25 S$). Kraći put (1,5 sati) je relativno jednostavan i možete ga postići sami. Za najbrži put prema gore, neka vas vozač odbaci u Sibayak Multinational Guesthouse gdje je 1-1,5 sat hoda oko samog vrha.

Plan puta 4. dan

Zadnji dan je dan povratka u grad. Prije odlaska u zračnu luku možete se na trenutak opustiti u resortu i doručkovati.

Odmor je više od samo krajolika, to je stvaranje dugotrajnih uspomena. Otkrijte više avantura na jezeru Toba posjetom Divna Indonezija.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar