Najpopularnije destinacije za odmor za obiteljske sportove na vodi za 2021

0
Najpopularnije destinacije za odmor za obiteljske sportove na vodi za 2021

Kako se 2021. bliži, savršeno je vrijeme za početak priprema za obiteljski odmor i prijeko potreban odmor. No, ako ste poput nas i volite isprobavati nove stvari i biti aktivni na odmoru, postoji mnogo destinacija diljem svijeta na kojima to možete učiniti. Danas smo se fokusirali na vrhunska odredišta za obiteljski odmor na vodi širom svijeta…

1. Grčka

Na vrhu popisa destinacija za odmor u vodenim sportovima nalazi se Grčka. Grčka je uvijek obiteljski favorit, poznata po lijepom vremenu i nevjerojatnoj povijesti. Međutim, ono što možda ne znate jest da je Grčka također briljantna destinacija za odmor u vodenim sportovima, posebno za obitelji.

Europska zemlja poznata je po svojim stalnim uvjetima vjetra, privlačeći jedrenje na dasci i kite surfere iz cijelog svijeta. Jonski otoci također su blagoslovljeni uvjetima koji su posebno dobri za početnike, što ih čini izvrsnim mjestom za učenje novog sporta. Ovo je savršeno za obitelji koje mogu imati različite razine stručnosti. Top 5 preporučenih otoka su:

  • Paros – najpoznatiji po jedrenju na dasci, kitesurfingu, izletima čamcem
  • Kefalonija – savršena za gumenjake i zabavu na plaži, kajak, ronjenje
  • Krf – jedrenje, ronjenje, plivanje
  • Lemnos – jedrenje na dasci i kitesurf izvan utabanih staza
  • Alonnisos – tišina, ronjenje, ronjenje, jedrenje, uočavanje tuljana

Želite li čuti više o Grčkoj i što ona nudi? Možete pogledati izbliza ovdje.

2. Maldivi (ronjenje)

Za mnoge od nas Maldivi (mala arhipelaška država u Južnoj Aziji) su destinacija za odmor iz snova sa svojim kristalno čistim morem i zapanjujućim vremenom. Stoga vas možda neće iznenaditi da su Maldivi jedno od najviših odredišta za odmor u vodenim sportovima – posebno za ronjenje. Postoji bezbroj ronilačkih mjesta, uključujući olupine i noćna ronjenja s papigama, manta ražama i leptirima, također pridodaju njezinoj akreditaciji kao vrhunskoj ronilačkoj destinaciji.

Maldivi su savršeni za obitelji i ima mnogo aktivnosti osim ronjenja. Imate besplatno ronjenje na grebenu, vožnju kajakom, pedaline, dok aktivnosti koje se naplaćuju uključuju jedrenje na dasci, wakeboarding, jet ski i flyboarding.

Razmišljate li o tome da malo bolje pogledate Maldive? Evo još nekih informacija.

3. Hrvatska (Kayaking)

Hrvatska je još jedna lijepa zemlja koja se nudi kao izvrsna destinacija za obiteljski odmor na vodi. Hrvatska obala proteže se više od 1100 milja. Dodajte obalu 1185 otoka, plus njena kopnena jezera, rijeke, lagune i vodopade, i jasno je da je zemlja raj za ljubitelje vodenih sportova.

Ako želite uživati ​​u kajaku i raftingu dok ste na odmoru u okolnim vodama Dubrovnik a elafitski otoci ljeti su puni kajakaša. Svaki od glavnih otoka, Koločep, Lopud i Šipan, ima svoju osobnost i svaki poziva na kopneno istraživanje.

Tu je i mnogo jezera i rijeka sa strane slapova za uživanje, kao i more. Dakle, ako ste u potrazi za avanturom željnom uzbuđenja i adrenalinom, Hrvatska je savršena za vas.

4. Tenerife (vodeni parkovi)

Sljedeće na našem popisu destinacija za vodene sportove za obitelji su Tenerife u Španjolskoj. Kao i druge zemlje širom svijeta, Tenerife nudi lijepo vrijeme i puno zabave. Međutim, Tenerife nudi i najbolji vodeni park na svijetu – Siam Park. Ovo je savršena obiteljska zabava s vožnjama za ljude svih dobnih skupina, uključujući jedan od najviših tobogana na svijetu ‚The Tower Of Power‘. Obavezno za bucket listu!

Naš glavni savjet za ugodan dan u vodenom parku je osigurati da imate vrhunski avanturistički ruksak, koji je dovoljno velik da sa sobom nosi sve što je obitelji potrebno za taj dan – a da nije preglomazan. Iz tog razloga, toplo preporučujemo nošenje a vodootporni ruksak, zajedno s mini kompletom prve pomoći u slučaju nesreće. Izvrsni su za osiguravanje da imate sve osnovne stvari koje su vam potrebne dok ste u svojim avanturama, a da ne zauzimaju previše prostora.

Ako želite više informacija o tome što Tenerife nudi, možete pobliže pogledati ovdje.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar