Može li seksualna terapija spasiti moju vezu?

22
Može li seksualna terapija spasiti moju vezu?

Mnogi parovi se bore s problemima intimnosti. Osim stresa u svakodnevnom životu, problemi sa vašim seksualnim životom mogu dovesti do nesreće. Sjajna vijest je da postoje educirani savjetnici za mentalno zdravlje i terapeuti koji vam mogu pomoći bez obzira na probleme u vašem seksualnom životu. Oni mogu pomoći vama i vašem partneru da se osjećate bolje povezani, preporučiti suplemente, pa čak i ponuditi prijedloge kako postići bolji orgazam. Ako se vi i vaš partner borite sa svojim seksualnim životom, čitajte kako bi vam seksualni terapeut mogao pomoći da se vratite na pravi put.

Uloga stručnjaka za mentalno zdravlje

Ovlašteni seksualni terapeuti rade kako bi pomogli parovima sa seksualnim problemima da se povežu i emocionalno i fizički. Iako ne mogu obećati savršene rezultate, mogu pomoći vama i vašem partneru da naučite bolje komunicirati u spavaćoj sobi i izvan nje.

Seksualni terapeuti upoznati su s najnovijim suplementima i alatima na tržištu koji bi također mogli pomoći. Na primjer, mogli bi pomoći s kako svršiti više s preporukama proizvoda tvrtke Leading Edge Health. Leading Edge Health lider je u prirodnom zdravstvenom prostoru posvećen nabavci, testiranju i formuliranju najkvalitetnijih prirodnih proizvoda. Seksualni terapeuti bi također mogli pomoći u pružanju informacija i komunikacijskih alata kako bi eksperimentiranje u spavaćoj sobi bilo ugodnije.

Posezanje za pomoć

Možete pronaći savjetnika za mentalno zdravlje koji je specijaliziran za intimne odnose i seksualnu terapiju na isti način na koji biste pronašli savjetnika za mentalno zdravlje s fokusom na anksioznost ili depresiju. Isprobajte Google pretraživanje za svoje područje kao što je ‚Njujorška terapija‚ ili ‚New York terapija za parove.‘ Kada zovete terapijski ured, budite jasni da tražite upravo seksualnu terapiju i terapeuta obučenog za intimne odnose. Možda ćete se iznenaditi kada saznate koliko je lako pronaći stručnjaka koji može pomoći vama i vašem partneru.

Ako vam je ili vašem partneru neugodno posjetiti terapeuta i razgovarati o svojoj seksualnoj aktivnosti od samog početka, počnite s posjetom savjetniku para kako biste razgovarali o vašem općem odnosu. Kako vam bude ugodnije sa svojim terapeutom, bit će vam lakše otvoriti se.

Alati i resursi

Za neke parove gubitak seksualnog nagona može biti fizički simptom ili problem. Na primjer, muškarac bi mogao imati problema s održavanjem erekcije ako je njegova razina testosterona niska. Žena bi se mogla boriti s uzbuđenjem ako joj nedostaje odgovarajuća razina hormona estrogena. Seksualni terapeut može preporučiti prirodne dodatke i zdravu prehranu s pravim hranjivim tvarima za poboljšanje libida.

Seksualni terapeut bi također mogao preporučiti kegelove vježbe za poboljšanje kontrole vaginalnih i sjemenih mjehurića, kao i emocionalne načine povezivanja poput noći u vrućoj kadi i smanjenja ukupnog stresa. Što je još važnije, oni mogu pružiti alate koji će pomoći u cjelokupnom odnosu. Nedavne studije su to pokazale što par može bolje komunicirati, to je njihov seksualni odnos često bolji. Odnosno, u radu sa seksualnim terapeutom na poboljšanju vašeg emocionalnog odnosa, bit ćete u boljoj poziciji da poboljšate i svoj seksualni odnos.

Na kraju, bez obzira kada odlučite da ste spremni posjetiti seksoterapeuta, sjajan način da vratite svoj romantični život na pravi put je da započnete razgovorom s partnerom. Biti iskren o svojoj opsjednutosti porno zvijezdom, nemogućnosti održavanja erekcije, razini testosterona, problemima s plodnošću, gubitku interesa za masturbaciju, lošoj seksualnoj izvedbi, gubitku normalan seksualni nagon, nemogućnost postizanja uzbuđenja ili nedostatak privlačnosti sve se može shvatiti ako počnete tako da budete iskreni. Iako ti razgovori mogu biti teški, savjetnik za mentalno zdravlje može pomoći u olakšavanju važne komunikacije koja će vama i vašem partneru pomoći da se ponovno povežete u spavaćoj sobi.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar