Menorca čeka! Spakirajte se i posjetite ovaj zdravi španjolski otok

6

Iako se većina ljudi usredotočuje na putovanja na daleke i egzotične otoke, pokazalo se da postoji mnogo malih skrivenih dragulja koji mogu biti daleko dostupniji, a istovremeno su savršeno mjesto za bijeg vikendom, pa čak i za sezonski (ili stalni) boravak.

Menorca možda nije tako velika kao Majorka, ili poznata kao njezin brat Ibiza, međutim, na ovom otoku ima mnogo aktivnosti i stvari koje možete učiniti, jer možete iskusiti brojne pogodnosti ljepote, mira i luksuza. Zato ćemo u ovom postu podijeliti neke od najboljih opcija i aktivnosti koje bi svakom putniku bile zanimljive na Menorci.

Prije svega Rent a car za kretanje po otoku. Iako Menorca nije tako velika kao ostali otoci, ipak ima znatno proširenje. Najam automobila sve će vam olakšati jer se nećete morati držati rasporeda javnog prijevoza.

Jednostavna potraga za rent a car Menorca omogućit će svakom korisniku da pronađe različite usluge s različitim cijenama karata. Pitanje je samo odabira onog koji najbolje odgovara proračunu.

Posjetite popularne festivale Menorce. Menorka bez svojih festivala ne bi bila ista. Iako u našem posjetu to neće biti moguće, ako se vaš put na Menorcu poklopi s njezinim popularnim festivalima, imate sreće, jer smo otkrili da su oni pravi spektakl.

Najstarije i najpoznatije su fešte “Sant Joan”, koje označavaju početak svih otočkih slavlja, a održavaju se 23. i 24. lipnja.

Naravno, morat ćete posjetiti Ciutadellu, koja je navodno najljepši grad Menorke. Ne možete otići, a da se ne izgubite u njegovim ulicama, posjetite njegovu katedralu, tržnicu, kupite menorkanske proizvode i naravno prošetate i popijete piće na terasama luke.

Posjetite svjetionik na otoku i zadivite se zalasku sunca s njega. Istina je da prednja svjetla uvijek nude jedinstvene i čarobne trenutke. Kažu da uživanje u izlasku, zalasku sunca ili punom mjesecu s jednog od njih može postati još jedno bitno iskustvo na Menorci. Jedan od favorita među posjetiteljima je svjetionik Punta Nati, vrlo blizu Ciutadelle, samo petnaest-dvadeset minuta vožnje automobilom, vidjet ćete zalazak sunca nad morem, spektakl.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar