Medanska enciklopedija, Putnik bi trebao čitati

6

Grad Medan je glavni grad Sjeverne Sumatre i također četvrti po veličini grad u Indoneziji (nakon Jakarte, Surabaye i Bandunga). S populacijom od 2 milijuna stanovnika, najveći je grad na Javi. Turisti mogu očekivati ​​raznolikost kultura u ovom gradu, budući da je na ovom području zastupljena gotovo svaka etnička zajednica u zemlji: Acehnese, Batak, Kinezi, Indijanci, Javanci, Malajci i Minangi, međutim, ne postoji etnička skupina za koju se vjeruje da je većina.

Tijekom svojih prvih dana bio je pomorski grad pod vodstvom. Ispred Medana je postao veliki grad. Kada je otkriven industrijski potencijal grada, to je bilo iz 19. stoljeća. Zahvaljujući plantažnoj poljoprivredi, Medan se iz malog grada preobrazio u mjesto kakvo je danas.

Medan je poznat kao ulazna točka. Osim što služi kao ulaz u regiju, grad funkcionira i kao središte; ovaj zamračeni grad privlači ne samo poslovne profesionalce već i kupce i poduzetnike. Medan je moderan grad, a kao i drugi gradovi, može biti vrlo aktivan i pati od gustog prometa.

Zanimljivosti o Medanu

Atrakcije koje vrijedi posjetiti uključuju džamiju Mesjid Raya, hram Sri Mariamman i vojni muzej Bukit Barisan. Kao što ilustriraju privlačnosti i znamenitosti smještene u Medanu, učinak Nizozemaca zajedno s ostalim kulturama je stvaran. Naposljetku, ostavlja njihov trag utisnutim u metropoli. Ova privlačnost je zapravo struktura izgrađena od mogulskog, malajskog i utjecaja. Od tih 30 soba, prostor je dostupan široj javnosti. To je mjesto gdje godišnji odmori mogu naići na tron ​​koji je raskošan.

U stražnjem krilu palače žive suradnici sultanovog doma. Prekretnica se zove. Kao što je palača Maimun, stvar kod kuće je njegova struktura, koja će biti kombinacija stilova.

Načini za ulazak u Medan

Dostupne su mnoge mogućnosti prijevoza prilikom pristupa Medanu, a to je zato što je grad vodeća svjetska stanica odlaska i dolaska na Sumatri. Također je vjerojatno da će se putovati automobilom, autobusom ili vlakom, iako se do Medana može doći zrakoplovom i brodom. Osim toga, postoje domaći letovi koji povezuju glavni grad Sjeverne Sumatre. Brzi trajekti također su dostupni iz luke Belawan (26 km u Medanu) u Penang.

Iako sušna sezona traje od siječnja do kolovoza, vlažno razdoblje u Medanu traje od rujna do prosinca. Medan se može posjetiti tijekom cijele godine. U međuvremenu, i taksiji i bećaci (biciklističke rikše) bit će standardni način prijevoza pri kretanju po Medanu.

Kulinarska mjesta u Medanu

Gurmani koji vole Medan koji žive u gradu doprinose jedinstvenoj gastronomskoj areni. Medan je poznat po kulinarskom turizmu jer ovdje ne nedostaje ukusnih jela. U vrijeme Medana, u noći se pojavljuje još jedno blagovaono koje morate posjetiti: trg Kesawan. Jalan Ahmad Yani pretvoren je u razne vrste restorana i zatvoren je za promet s mnoštvom prodavača koji prodaju različite vrste jela. Mnogi štandovi koncentriraju se na orijentalnu hranu, iako su dostupna indonezijska i zapadnjačka kuhinja.

Najpoznatiji restoran u Medanu je Tip Top Restaurant. Ustanovu će zavoljeti ljudi koji vole nostalgiju, jer zalogajnica prenosi u ranije vrijeme. Prvobitno nazvan Jangkie (slijedeći ime operatera) postoji od razdoblja nizozemskog posla; zapravo, saveznički dužnosnici otišli su na šalicu kave. Jedina stvar koja se promijenila u ovom restoranu su cijene.

Bilo da vas vaša putovanja odvedu u dugu šetnju plažama, ukusne kuhinje, opuštajuće toplice i odmarališta ili urbane atrakcije, dodatna istraživanja pružit će vam najbolje iskustvo za vaš posjet. Doznajte više o Medanu posjetom Divna Indonezija.

Schreibe einen Kommentar