Lockdown Looms: Reggie’s Birthday Party (Book1) Banji Alexandera

2
Lockdown Looms: Reggie’s Birthday Party (Book1) Banji Alexandera

AD | Partnerske / Partnerske veze

Napisano posebno da pomogne djeci da osmisle sve što su doživjeli tijekom pandemije. Lockdown Looms: Reggie’s Birthday Party prvi je u nizu autora (i učitelja u osnovnoj školi), Banji Alexandera.

Kako su mjere izolacije uvedene u ožujku 2020., društvene mreže bile su preplavljene svime što smo propustili. Počevši od svakodnevnih osnova odlaska u dućan, izlaska na posao i školu itd. Bilo je i onih koji su išli slaviti rođendanske godišnjice i prekretnice dok smo mi trebali biti zaključani od svijeta.

Rođendani u blokadi

Iako smo imali empatiju prema tim ljudima, mali dio nas je bio zahvalan što je dječji rođendan bio kasnije tijekom godine. S očekivanjem da život u izolaciji bit će stvar prošlosti kad stignemo do studenog, međutim, to nije bio slučaj. Drugo zatvaranje pokrenuto je za 5. studenog – Rooov rođendan i nastavit će se do početka prosinca. Uspijeva snimiti sva troje dječjih rođendana Zaključavanje 2.0 – iako smo sada imali izvještaj iz prve ruke o tome kako je bilo slaviti prekretnicu u izolaciji, djeci je još uvijek bilo teško razumjeti.

Zaključavanje nastaje: Reggiejeva rođendanska zabava

Lockdown Looms - Reggiejeva rođendanska zabava

Pandemija COVID-19 djeci je pružila prozor u svijet koji nikada prije nisu vidjeli niti kojem su bili izloženi. Konačno, izmišljeni tekst bogat rječnikom, napisan posebno kako bi pomogao djeci da konceptualiziraju sve što su doživjeli tijekom pandemije. Lockdown Looms: Reggie’s Birthday Party je prva u nizu koju je napisao autor (i učitelj u osnovnoj školi), Banji Alexander.

Izmišljena priča za djecu u dobi od 7 do 12 godina, koja prikazuje neizvjesnost i novost oko pandemije COVID-19. Ispričano očima mladog Reggieja, čiji rođendan slučajno pada tijekom izolacije! S obzirom da je njegov osmi rođendan odmah iza ugla, sama pomisao da će morati proslaviti svoj poseban dan tijekom izolacije dovodi jadnog Reggieja u slom.

Schreibe einen Kommentar