Koja se poboljšanja doma odbijaju od poreza?

12
Koja se poboljšanja doma odbijaju od poreza?

Kao vlasniku kuće, može biti teško znati koja su poboljšanja doma vrijedna, a još manje kako ih uklopiti u svoj proračun. Jedan od načina upravljanja troškovima je korištenje prednosti dostupnih poreznih olakšica za određene nadogradnje. Iako svaki projekt kuće ne ispunjava uvjete za odbitak, često možete pronaći barem jedan ili dva načina da uštedite novac na obnovi ili preuređenju. Ipak, može biti teško snalaziti se, posebno za one koji prvi put kupuju kuću ili one bez ikakve stručnosti ili iskustva u pripremi vlastitih poreza. Dakle, ako planirate napraviti bilo kakva poboljšanja ili nadogradnje, nastavite čitati kako biste saznali više o tome koja poboljšanja doma mogu biti oslobođena poreza.

Kako možete znati treba li vaš dom poboljšati?

Jedan od najboljih načina da se pripremite za potrebne popravke je proaktivnost u održavanju doma. Čak i brzi pregled uređaja kao što su vaši prozori i vrata može otkriti pukotine i pukotine ili vam dati uvid u njihovo relativno stanje. Mnogi uređaji i kućanski sustavi također mogu imati očite crvene zastavice koje ukazuju da im je možda potrebna pomoć. Briga o svom domu može biti dobar način da u budućnosti izbjegnete skupe zamjene i nadogradnje.

Vaš HVAC sustav uvijek bi trebao biti prioritet kada je u pitanju održavanje i popravak. Ima ih nekoliko znakovi upozorenja da je vašem AC potrebna pomoć na koje biste trebali paziti kao vlasnik kuće, uključujući neobjašnjive neugodne mirise u vašem domu, nedostatak regulacije temperature i prisutnost viška vlage, plijesni ili drugih ostataka. Neispravan HVAC ili onaj koji ne radi na vrhunskoj učinkovitosti može imati negativan utjecaj na vašu udobnost i zdravlje, stoga biste trebali zatražiti tehničara da pregleda što je prije moguće.

Koja poboljšanja u kući se odbijaju od poreza?

Primarni čimbenik koji određuje prihvatljivost za porezni odbitak je smatra li se projekt poboljšanjem ili popravkom. Popravci su projekti dizajnirani da vrate dom na početnu vrijednost, dok poboljšanja dodaju vrijednost vašem domu. Popravci uključuju stvari poput čišćenja tepiha, ugradnje novih prozora ili zamjene šindre na krovu. Dodavanje novog krova u cijelosti, ugradnja novog vodovodnog sustava ili ulaganje u nove ugradbene uređaje primjeri su poboljšanja. Međutim, neki se odbijaju samo u poreznoj godini u kojoj je kuća prodana. Ali iako kućni ured može imati porezne olakšice.

Budući da pojedinosti o poreznim odbicima za poboljšanje i popravak doma mogu biti komplicirane, pametno je potražiti poreznog stručnjaka koji će vas savjetovati prije nego što započnete bilo koji veliki projekt kuće. Ako planirate odbiti bilo kakva poboljšanja u kući od svojih poreza, važno je voditi temeljitu evidenciju svih svojih troškova. To je dobra ideja za korištenje mape poreznih prijava kategorizirati i sortirati sve svoje račune i drugu dokumentaciju. Ako imate računovođu, pobrinite se da im dostavite kopije svojih potvrda i ažuriranja o svim ulaganjima kojih bi mogli biti svjesni kada se počne porezna sezona.

Jedna od vaših primarnih odgovornosti kao vlasnika kuće je održavati svoj dom u dobrom radnom stanju i stvoriti prostor u kojem se osjećate sretno i ugodno. To obično znači rješavanje problema kao što su kvarovi uređaja u kratkom roku i ulaganje u poboljšanje vašeg doma koliko god možete. Važno je znati da neki, ali ne svi, kućni projekti mogu biti oslobođeni poreza. Da biste utvrdili možete li od poreza odbiti poboljšanja svog doma, u konačnici se svodi na to može li se projekt kategorizirati kao poboljšanje ili kao popravak. Iako je dobra ideja iskoristiti porezne olakšice dostupne za potrebna poboljšanja doma, postoji mnogo popravaka u koje vrijedi uložiti, bez obzira na to možete li ih odbiti od poreza.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar