Je li bolje koristiti inženjersku tvrtku za moj građevinski projekt?

4
Je li bolje koristiti inženjersku tvrtku za moj građevinski projekt?


Klijenti s građevinskim projektima često izražavaju svoju zbunjenost oko zapošljavanja tvrtki poput Arhitektonska tvrtka Galloway ili inženjersku tvrtku za svoje projekte. Ako i vi imate ovo pitanje, ovaj će vam kratki post pomoći da shvatite zašto i koga trebate zaposliti.

Kao prvo, morate razumjeti da arhitekti i građevinski inženjeri imaju povezane, ali različite uloge u poslu. Obje profesije su u građevinskoj industriji i često mogu imati povezane ili preklapajuće uloge tijekom izgradnje.

Funkcije arhitekta

Uglavnom su arhitekti odgovorni za izradu planova stambenih zgrada. Osim toga, oni također:

 1. Osmislite i dizajnirajte moderne dizajne kako biste poboljšali udobnost i funkcionalnost zgrada. Arhitekt također renderira dizajn koristeći moderne alate poput CAD-a i drugih 3D aplikacija.
 2. Osigurati primarnu sigurnost zgrada stvaranjem dizajna koji se mogu sigurno izgraditi.
 3. Osigurajte da su zgrade projektirane u skladu s općinskim i državnim zakonima o gradnji.
 4. Suradnja s drugim profesionalcima u projektnom timu.
 5. Sastavljanje informacija, pisanje izvješća i obavljanje administrativnih poslova kao što su logistika i dobrobit građevinskih radnika.
 6. Određivanje najboljih građevinskih materijala koji će se koristiti tijekom izgradnje.
 7. Revidiranje planova za prevladavanje izazova kako se pojave.

Funkcije inženjera građevinarstva

Građevinski inženjeri prvenstveno se bave projektiranjem, izgradnjom i održavanjem civilne infrastrukture. Njihove uloge uključuju:

 1. Istraga na licu mjesta, analiza stresa i sigurnosti: Građevinski inženjeri provode analizu prije, tijekom i nakon izgradnje kako bi ocijenili sigurnost zgrade. Ovaj važan proces osigurava da zgrade mogu podnijeti očekivanu težinu i da se ne raspadaju pod stresom.
 2. Procjena kvalitete građevinskih materijala kako bi se osiguralo da se u zgradi koriste samo standardni materijali.
 3. Izrada sustava za zgradu. Sustavi uključuju električne, kanalizacijske, vodene, rashladne, IT i sigurnosne sustave. Građevinski inženjeri u arhitektonskoj tvrtki Galloway, na primjer, dizajniraju moderne IT sigurnosne sustave kako bi poboljšali sigurnost i sigurnost zgrada i stanara.
 4. Upravljanje projektom: Građevinski inženjeri su izvrsni voditelji projekata koji uz svoje dužnosti preuzimaju i administrativne uloge. Unajmite građevinskog inženjera iz arhitektonske tvrtke Galloway da nadgleda vašu zgradu. Građevinski inženjeri osiguravaju da su zgrade u skladu sa smjernicama i propisima, upravljaju građevinskim radnicima, logistikom, putuju po gradilištima i pišu tehnička izvješća.

Za svoj projekt bolje je koristiti inženjersku tvrtku. Inženjerske tvrtke će izvesti vaš projekt od početka do kraja.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar