Evo što trebate znati o tramvajskom sustavu u Kolkati

10
Evo što trebate znati o tramvajskom sustavu u Kolkati

Godina je bila 1880. Calcutta Tramways Company (CTC) je prvi put registrirana u Londonu. Sastojale su se od konjskih zaprega, a rutu je otvorio Lord Ripon. Od tada „tramvaji“. kako su ih zvali Britanci, postao je nasljeđeni način prijevoza u Kolkati. To je jedina mreža koja djeluje u zemlji. Tramvaji su ikona koja grad izdvaja od ostalih mjesta u zemlji. Međutim, voze sporije od bilo kojeg drugog vozila što odražava spori i opušteni način života Grada radosti.

Dakle, dok uzimate a Let iz Chennaija za Kolkatu, pobrinite se da imate dovoljno vremena pri ruci. Osim što čuva šarm starog svijeta i ostvaruje prihod, tramvaji smanjuju i prometni kaos. Grad se više ne može slikati bez tramvaja. Dakle, ako posjećujete Calcuttu, evo što morate znati o najstarijem javnom prijevozu Indije.

Početak tramvaja

Nekada je primarni motiv za uvođenje tramvaja bio brzo kretanje policijskih kontigenta na mjesta antibritanskih aktivnosti. Također se koristio za prebacivanje robe iz luka u urede East India Company. Kao rezultat toga, revolucionari su zapalili više tramvaja u znak protesta protiv strane vlasti u zemlji. O istom možete detaljno pročitati u svom Let iz Delhija za Kolkatu za dubinsko znanje.

Nadalje, policija Kalkute ih je kasnije koristila za posjetu mjestima na kojima su se nekada događali hindusko-muslimanski nemiri. Navodi se da su tramvaji bili podvrgnuti velikim torturama jer je povećanje cijene karte za paisu dovelo i do toga da su ih nekoliko puta zapalili. Međutim, to je bio najpouzdaniji način prijevoza tijekom Pokreta za narodnu slobodu. Stoga, ne zaboravite uskočiti na jedan za jedinstveni povijesni pokret u gradu. Cijene karata počinju od najniže cijene 6-10 INR.

Obilasci tramvajem
Prvi tramvaj vozio je 3,9 km između Armenskog Ghata i Sealdaha 1873. Sedam godina kasnije promet je nastavljen. Danas nakon ukrcaja na let iz Chennaija za Kolkata, možete posjetiti nekoliko znamenitih mjesta tramvajem. To uključuje Tipu Sultan Masjid, Memorijalnu metodističku crkvu Thoburn, dom Svete Tereze, koledž Maulana Azad, groblje South Park, Shaheed Minar, Fort William, Maidan, groblje Lower Circular Road, Golf teren i Royal Calcutta Turf Club. Nadalje, tramvajem možete doći i do raskrsnice Rafi Ahmed Kiwai Road i College Street. Razmislite o vožnji prije nego što se ukrcate Let iz Kolkata za Chennai natrag kući.

Budućnost tramvaja
Tramvaji su najstariji električni transportni sustav u Aziji koji je u bijegu. Tada je to bio jedan od glavnih gradskih proizvoda zajedno s fiksnim telefonima, telegramima i televizorima s antenama. Međutim, od 2012. godine mreža je u velikoj mjeri modernizirana. Turisti i lokalno stanovništvo mogu se voziti najsuvremenijim tramvajima s pokazivačima ruta, FM radiom, AC autobusima, jakim fluorescentnim svjetlima i ekranima za digitalne reklame. Ovi mame ljude iz svih sfera života, od profesora i prodavača povrća do polaznika fakulteta, domaćica i svećenika.

Ekološki tramvaji imaju ogromnu vrijednost baštine. Trče bez zagađivanja grada, a stanovnici Kolkate ih jako vole i njeguju. Prije nego što se ukrcate na let iz Kolkate za Pune za dalje putovanje, istražite rute za čarobno iskustvo.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar