5 načina na koje možete poboljšati privlačnost ivičnjaka svog doma uz proračun

7
5 načina na koje možete poboljšati privlačnost ivičnjaka svog doma uz proračun

Istaknuto

Posjedovanje kuće nije jeftino. Između poreza na imovinu, režija i drugih troškova koji ulaze u posjedovanje imovine, može biti izazovno držati korak s troškovima održavanja vaše imovine povrh svega ostalog što plaćate. Jedan od načina na koji vlasnici kuća štede novac je poboljšanje njihove privlačnosti bez narušavanja novca. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaša kuća izgleda privlačnije izvana, a da pritom potrošite što manje novca.

Pobrinite se da radite na travnjaku i vrtu kako bi bili živahni

Pokositi travnjak kada je suha i kosite dovoljno visoko da dopustite protok zraka ispod. To će spriječiti da vaša trava raste dulje vrijeme, što znači da nećete morati raditi toliko krugova u jednom tjednu. Također pomaže u prevenciji korova jer korov treba sunčevu svjetlost da bi mogao rasti ispod visoke trave. Izbjegavajte kositi travu kada je mokra jer će to potaknuti rast gljivica i plijesni.

Pogledajte svoj vrt i uklonite mrtve ili umiruće biljke. Također možete posaditi nove ako želite. Sadnja trajnica poput hosta i božura izvrsna je za pružanje boje bez održavanja tijekom većeg dijela godine jer se vraćaju iz godine u godinu.

Načini na koje možete poboljšati privlačnost ivičnjaka svog doma uz proračun

Provjerite svoje mogućnosti krovišta, popravke i obnove

Provjerite svoje mogućnosti krovišta, popravke i renoviranja. Možda je vrijeme za novo valoviti krovni limovi ako vam je krov star i pokriven zastarjelim materijalom. Zamjena krova može učiniti vaš dom novim i dati mu svjež izgled. Također nudi dodatnu prednost zaštite vašeg doma od oštećenja vodom, curenja i drugih problema sa starim šindrama.

Također morate obaviti popravak i renoviranje. Na primjer, možete popraviti curenje vode, obojiti ulazna ili garažna vrata kako biste svoj dom učinili ugodnijim i dodati nove značajke uređenja okoliša poput cvijeća u podnožju drveća (ako ih ima) za blještavilo boja koje će vam pomoći u poboljšanju obuzdati žalbu.

Jednostavan posao lakiranja može učiniti trik

Svježi sloj boje uvelike doprinosi poboljšanju privlačnosti rubnika vašeg doma. Međutim, prije nego što odaberete boje, bitno je da prvo razmislite o arhitektonskom stilu kuće i vanjskoj shemi boja. Nažalost, većina ljudi je sklona zanemariti ovaj korak, ali umjesto toga idu naprijed s bojom koju žele ne uzimajući u obzir što izgleda dobro na njihovom specifičnom tipu kućanstva.

Promijenite dizajn vrata

Dizajn vrata možete promijeniti dodavanjem ukrasa, obojiti ih novom bojom, pa čak i mijenjanje hardvera. Lako je promijeniti dizajn vrata, a ni to ne košta mnogo.

Međutim, s ovom idejom morate učiniti sve umjereno, jer ako pretjerate s promjenom vrata, ona mogu izgubiti svoju privlačnost. Ne želite otići od lijepog ulaza s elegantnim dizajnom i hardverom, samo da biste ga zamijenili za nešto što izgleda jeftino.

Načini na koje možete poboljšati privlačnost ivičnjaka svog doma uz proračun

Opće čišćenje i održavanje

Početi sa neko generalno čišćenje. To uključuje ne samo eksterijer vašeg doma, već i interijer. Brisanje prašine sa svih površina je odlično mjesto za početak, uključujući prozorske klupčice i vrata. Želite biti sigurni da koristite ekološki prihvatljive proizvode na bilo kojoj površini koja će doći u kontakt s ljudima ili kućnim ljubimcima.

Sljedeći korak je da svom domu pružite izvrsno, temeljito pranje. To će ukloniti plijesan, plijesan i alge koje se mogu nakupiti na sporedni kolosijek, osobito u sjenovitim područjima ili područjima s visokom vlagom. Ako imate terase od opeke, svakako koristite žičanu četku kako biste očistili male pukotine na kojima bi se prljavština mogla zaglaviti. Možete obrezati male grmlje duž vanjske strane vašeg doma kako biste dobili lijep čist izgled. Također biste trebali održavati travnjake kako bi izgledali lijepo i čisto.

Zaključak

Može biti teško doći do točke u kojoj znate da je vaš dom lijep i da ima mnogo potencijala. Možda se ne osjećate kao da vrijedi toliko, ali ako se brinete o stvarima, tada ćete imati mnoge prednosti u godinama koje dolaze. Ako pokušavate poboljšati svoju privlačnost uz ograničeni proračun, ovi jednostavni savjeti pomoći će vam da napravite temeljne promjene.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar