4 ideje za pretvaranje vašeg doma u utočište za opuštanje

6
4 ideje za pretvaranje vašeg doma u utočište za opuštanje

AD | Istaknuto

Ponekad život može biti nevjerojatno neodoljiv. Iako je putovanje na udaljeno mjesto jednostavan način za bijeg od svakodnevne gužve i vreve, zapravo ne morate voziti daleko da biste se opustili i tražili samoću. Jedan od najjednostavnijih načina za upravljanje životnim stresom je stvaranje oaze u vašem domu.

Od jednostavnog prostora do svetišta

Dom bi trebao biti jednostavno više od područja u kojem živite. To bi također trebalo biti mjesto za povlačenje gdje se možete ohladiti i opustiti. Možda mislite da nemate proračun za rekonstrukciju svog prostora. Međutim, ne morate se puno trošiti da biste ostvarili ovu viziju.

Postoje jednostavne stvari i ideje za održavanje kućanstva koje možete učiniti kako biste stvorili mirnu atmosferu. Da vam pokažemo, u nastavku su načini i prijedlozi za pretvaranje vašeg prostora u utočište za opuštanje.

4 ideje za pretvaranje vašeg doma u utočište za opuštanje
Biljke i sukulenti sjede na bijelom stolu s kaučem u pozadini

Izradite vlastiti mini spa

Spa nudi djelić raja daleko od stresa i obaveza vašeg posla. Međutim, redoviti odlazak u toplice može biti prilično skup. Stoga, zašto ga ne izgraditi u vlastitom prostoru? Stvaranje zone nalik spa je savršen način da privremeno pobjegnete od kaosa bez visokih cijena pravog toplica.

Postoje jeftini načini za ugradnju spa elemenata u svoj dom. Na primjer, možete pretvoriti tu nenaseljenu sobu u prostor za masažu. U kutu ove sobe odredite mjesto gdje se možete slobodno razmaziti proizvodima za njegu kože. Ispunite ostatak prostorije mirisnim svijećama i eteričnim uljima, kao i ugradite topla svjetla koja mogu pomoći u preobrazbi atmosfere mjesta.

Čak ćete se osjećati odmornije kada shvatite kako posjedovanje vlastitog kućnog toplica može biti održivo i ekonomičnije za vaš proračun. Možete raspustiti kosu, podignuti noge, pustiti umirujuću glazbu, zatvoriti oči i opustiti se.

Međutim, ne mogu svi postići mir u zatvorenom prostoru. Ako je to slučaj, možete imati vanjska hidromasažna kada u svom dvorištu. To je prekrasan način da se oslobodite stresa dok cijenite ljepotu svog krajolika. Možda ćete se čak uzbuditi i otići kući, razmišljajući o svom mini raju.

Ako je vaša kuća u fazi renoviranja, možete razgovarati sa svojim arhitektom i pitati ga da li bi bilo moguće napraviti vanjsku kupaonicu u koju možete ugraditi svoju hidromasažnu kadu. Ova ideja je siguran način da vas preveze do vaše omiljene destinacije bez potrebe za putovanjem.

Uklonite nered

Ulazak u dom pun nereda može dovesti do više stresa. Isto tako, nered vam može otežati slobodno kretanje po kući. To može izazvati tjeskobu, što otežava potpuno opuštanje nakon dugog dana na poslu.

Jednostavno rješenje i praksa koju možete usvojiti je pospremiti i organizirati svoje predmete. Da biste ubrzali proces, kupite rješenja za pohranu svojih stvari. Također možete izraditi vlastite spremnike koristeći reciklirane kutije. Personaliziranje vaših predmeta za pohranu može pomoći vašem prostoru dodati karakter i stil.

Alternativno, odredite im dom na svojim praznim policama i ormarićima. Dodjeljivanje mjesta i njihovo dosljedno vraćanje u ta područja jedan je od načina da se konačno zaustavi beskrajna potraga. To vam može pomoći da uštedite vrijeme i energiju tako što ćete proći kroz hrpe i žuriti da pronađete važne stvari koje trebate ponijeti na posao ili školu.

Dok ste na tome, donirajte nekoliko neiskorištenih odjeće i bacite prazne boce i druge nepotrebne predmete. Oni će samo natrpati vašu kuću i skupljati prašinu. Kada ste u mogućnosti stvoriti sustav u kojem su sve vaše stvari u svom domu, možete imati dovoljno prostora za kretanje i opuštanje. Ako radite od kuće, ovo je jednostavan način koji će vam pomoći da se usredotočite i ostanete produktivni sa svojim zadacima.

4 ideje za pretvaranje vašeg doma u utočište za opuštanje
Biljke u saksiji na prozoru. Sobne biljke u loncima na prozorskoj dasci. Koncept kućnog uređenja.

Ugradite rasvjetna tijela

Svjetla ne samo da pomažu u osvjetljavanju kutova i zona u vašem prostoru, već mogu poboljšati i ambijent vašeg doma. Posljedično, ovo vam može pomoći da se oslobodite stresa. Na primjer, pravi set svjetala u vašoj spavaćoj sobi može signalizirati vašem mozgu da se prebaci u način opuštanja, što vam može pomoći da bolje zaspite.

Dobra rasvjeta također može podići vaše raspoloženje, učiniti vaš prostor privlačnijim i potaknuti vas da se bavite svojim ležernim aktivnostima. Na primjer, sigurno biste željeli ostati kod sebe prostor za kućno čitanje kad uokolo imate lijepa rasvjetna tijela.

Uzimajući to u obzir, istražite različite ideje i izvore svjetla za slojevit efekt. Također možete kupiti nekoliko ukrasnih svjetiljki, one prevelike i ambijentalne svjetiljke kako biste dodali polet i privlačnost svom dnevnom boravku. Pronađite one koje odgovaraju vašim željama i zahtjevima dizajna.

Štoviše, ne zaboravite na prirodno svjetlo. Izlaganje sunčevoj svjetlosti pomaže vam da se zagrije, smanjuje stres i pomaže u opuštanju. Stoga pazite da odaberete stilove prozora koji dopuštaju puno prirodnog svjetla.

Uzgajajte biljke

Urođena estetska privlačnost cvjetanja i zelenila gotovo uvijek dodaje štih svakom domu. Oni također mogu nadopuniti miris i svježinu vašim životnim prostorima. Određeni mirisi mogu vam pomoći da usporite i mogu nositi asocijacije na lijepe uspomene i mjesta.

Štoviše, sobne biljke može umiriti vaše raspoloženje i smanjiti razinu stresa. Oni također mogu pomoći u pročišćavanju i održavanju svježeg zraka u zatvorenom prostoru, što može pomoći u olakšavanju osjećaja opuštanja.

Ako ste spremni za izazov, možete uzgajati vlastiti vrt u svom dvorištu i unijeti nekoliko cvjetova u svoj dom. Na taj način možete jednostavno zamijeniti svoje cvjetove i ne morate putovati u najbližu cvjećarnicu da biste kupili nove. Međutim, ako ste novi u vrtlarstvu, počnite se brinuti za biljke koje će se prirodno prilagoditi svom okolišu. Možete pogledati u svoju lokalnu botaničku trgovinu i vidjeti koje biljke dobro pristaju u vašoj regiji.

Osim toga, možete kupiti nekoliko sukulenata i drugih sličnih zelja koje nije potrebno za održavanje. Dostupne su u mnoštvu oblika, veličina i boja. Sve to može unijeti raznolikost i šarenilo u vaš dom.

Štoviše, briga o biljkama može vam postati terapeutski hobi. Razmislite o tome – svjedočenje plodova vaših vrtlarskih napora i rasta vašeg cvijeća može biti korisno.

Za ponijeti

Postoji nekoliko načina i ideja kako svoj dom učiniti ugodnijim i opuštajućim. Slijedeći gornji vodič, sigurno možete pretvoriti svoj dom u mini oazu kako ste zamislili.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar