25 Συμβουλές Κηπουρικής που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ κάθε κηπουρός!

0
25 Συμβουλές Κηπουρικής που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ κάθε κηπουρός!

1. Εάν κάνει κρύο και έχετε ντομάτες ακόμα να ωριμάζουν στο αμπέλι — σώστε τις ντομάτες σας! Τραβήξτε τα φυτά προς τα πάνω και φέρτε τα μέσα σε ένα ζεστό ξηρό μέρος. Κρεμάστε τα και οι ντομάτες θα ωριμάσουν στο αμπέλι.

2. Η φύτευση συντροφιάς είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε τον κήπο σας. Μερικά φυτά αναπληρώνουν τα θρεπτικά συστατικά που χάνονται από ένα άλλο και ορισμένοι συνδυασμοί κρατούν αποτελεσματικά τα παράσιτα μακριά.

3. Βάψτε τις λαβές των εργαλείων του κήπου σας με ένα φωτεινό, χρώμα διαφορετικό από το πράσινο για να σας βοηθήσουν να τα βρείτε ανάμεσα στα φυτά σας. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε ένα γραμματοκιβώτιο στον κήπο σας για εύκολη αποθήκευση εργαλείων.

4. Το κομπόστ χρειάζεται χρόνο για να ενσωματωθεί και να σταθεροποιηθεί στο έδαφος. Εφαρμόστε δύο έως τρεις εβδομάδες πριν από τη φύτευση.

5. Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αναμίξετε το λίπασμα στο χώμα σας χωρίς πολλή εργασία: Απλώστε το κομπόστ στον κήπο σας στα τέλη του φθινοπώρου, αφού ολοκληρωθεί η συγκομιδή. Καλύψτε με ένα χειμωνιάτικο σάπιασμα όπως σανό ή ψιλοκομμένα φύλλα και αφήστε τη φύση να πάρει τον δρόμο της. Μέχρι την άνοιξη, το λιώσιμο του χιονιού και οι οργανισμοί του εδάφους θα έχουν δημιουργήσει το λίπασμα για εσάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ 20 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΔΩ: https://www.planetnatural.com/vegetable-gardening-guru/tips/

Schreibe einen Kommentar