10 stvari koje trebate znati prije nego što iskoristite stambeni zajam

9
10 stvari koje trebate znati prije nego što iskoristite stambeni zajam

Odluka o ulaganju u nekretninu vrlo je ključna jer se radi o velikoj investiciji. Ako nemate spremna sredstva i ne favorizirate likvidaciju svoje štednje, onda je stambeni kredit izvediva opcija. Razni igrači na tržištu nude stambeni zajam s unosnim uvjetima. Stambeni zajam je dugoročna obveza i trebali biste ga moći držati bez ikakvih problema. Stoga, prije nego što se upustite u ovu obvezu, preporuča se razmisliti o sljedećim točkama.

#1. Mogućnosti zajma

Nekoliko financijskih institucija/banka nudi najbolji stambeni kredit s atraktivnim cijenama i značajkama kako biste ostvarili svoj san o posjedovanju nekretnine. Uz skupljene informacije koje su lako dostupne na internetu, neće vam biti teško temeljito istražiti različite opcije koje su dostupne na tržištu. Trebali biste razmotriti tri glavna aspekta: maržu koju treba osigurati ili uplatu predujma, EMI i rok otplate. Osim ovih, trebali biste izvagati ostale dodatne troškove dodane prije i nakon podnošenja zahtjeva za kredit.

Dobra opcija je Kućni zajam Federalne banke povezan s atraktivnim značajkama i ima jednostavne norme prihvatljivosti.

Kamatna stopa za stambeni kredit Federalne banke počinje od 7,65% godišnje i ide do 7,80% godišnje

#2. Podobnost

Prije nego što se odlučite za davatelja kredita, provjerite možete li udovoljiti normama prihvatljivosti. Neke financijske institucije imaju elementarne norme prihvatljivosti, dok su ih neke učinile vrlo opsežnima. Norme prihvatljivosti uključuju dob, prihod, zaposlenje i iskustvo.

Kriteriji prihvatljivosti za stambeni zajam Federalne banke su navedeni u nastavku:

  • Za zajam se mogu prijaviti pojedinci/samozaposleni, poslovni ljudi i profesionalci.
  • I rezidentni i nerezidentni Indijci imaju pravo na zajam.

#3. Pristupačnost

Dobro je sanjati veliko, ali trebali biste biti u mogućnosti procijeniti svoju priuštivost da biste ostvarili svoj san. Stambeni krediti su krediti s velikim iznosom koji uključuju ogromne iznose. EMI je stigao nakon opsežnog istraživanja trebao bi odgovarati vašem životnom stilu. Trebali biste imati dovoljno sredstava na raspolaganju za rješavanje bilo kakvih financijskih poteškoća nakon što osigurate EMI. Obveza je dugoročna, a provjera priuštivosti neophodna je kako biste mogli odmah platiti EMI bez opterećivanja džepa.

#4.Kontrola rashoda

Odabir stambenog kredita prema vašoj dostupnosti je razborit potez. Ali trebali biste biti u mogućnosti servisirati zajam bez ikakvih neizvršenih obveza. Imajte na umu da je EMI za stambeni zajam dugoročna obveza i o tome se mora voditi računa što god može. Bilo bi vam od pomoći kada biste naučili pametno trošiti kako biste zadržali malo spremnika za bilo kakve hitne slučajeve. Cilj je smanjiti nepotrebne izdatke kako biste uštedjeli više kako biste otplatili zajam što je prije moguće kako biste smanjili ukupne troškove zajma.

#5.Izbor EMI

Ako imate sredstva za uplatu većeg predujma, krenite. To će vam donijeti bolju kamatnu stopu i smanjiti ukupni trošak zajma. EMI ovisi o predujmu i stažu koji odaberete. Naučite držati EMI što je moguće niže kako bi omjer FOIR bio povoljan.

#6. Rok otplate

Bankarski sektor omogućio je razne mogućnosti otplate kako bi vam olakšao život i nakon korištenja stambenog kredita. Ponuđena je maksimalna opcija staža do 30 godina kako bi odlazak prema EMI-u bio pristupačan svima. Vaš proračun bi trebao odrediti izbor vaše opcije otplate. Na primjer – stambeni kredit Federalne banke može se otplatiti u roku od maksimalno 30 godina.

#7.Cibil rezultat

Cibil rezultat je ljestvica za procjenu vaše vjerodostojnosti. Nastojte zadržati rezultat što je više moguće. Poželjni CIBIL rezultat je 750 i više. Redovitost plaćanja pristojbi za EMI ili kreditnu karticu odražava vašu financijsku disciplinu. Viši CIBIL rezultat donijet će vam bolju kamatnu stopu i ustupak i u drugim naknadama. Osim toga, možete očekivati ​​brzu obradu i isplatu iznosa kredita.

#8. Politika ovrhe

Čak i ako imate sredstva na raspolaganju, nećete smanjiti teret kredita. Stroga pravila ovrhe otežat će vam plaćanje unaprijed na račun zajma i smanjiti trajanje zajma. Neke financijske institucije nemaju politiku ovrhe, pa čak i ako je ovrha dopuštena, bit će povezana naknada. Proučite troškove primjenjive za ovrhu i izračunajte uštede na ukupnim troškovima koje ćete ostvariti unatoč plaćanju troškova prije podnošenja zahtjeva za stambeni zajam.

Nema troškova plaćanja unaprijed za Kućni zajam Federalne banke po promjenjivoj stopi za pojedince

Troškovi plaćanja unaprijed za Kućni zajam Federalne banke ostalima: 3% neotplaćenog iznosa kredita.

#9.Ostali troškovi

Osim kamata, bit će tu i drugi troškovi kao što su troškovi obrade, troškovi dokumentacije, Cersei troškovi, troškovi hipoteke, itd. Razgovarajte sa zajmodavcem o troškovima kako biste procijenili ukupni trošak zajma s obzirom na te troškove. Ako postoje mjesečni troškovi, morat ćete osigurati te troškove i EMI.

#10. Pregled dokumenata o zajmu

Prije izvršenja trebali biste razumjeti klauzule navedene u dokumentima o zajmu. Pročitajte između redaka za neke skrivene odredbe. Ključno je znati na što pristajete prije izvršavanja dokumenata kako u budućnosti ne biste bili u nevolji. Po potrebi možete potražiti pomoć od banke zajmodavca ili predstavnika institucije.

Zaključak

Uzimanje u obzir gore navedenih točaka pomoći će vam da donesete mudru odluku. Možete napraviti zajedničku procjenu i odabrati opciju koja je najunosnija jer je iznos koji je u pitanju ogroman. Možete razmisliti o korištenju Federalnog Bankarski stambeni kredit za maksimalnu korist.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar