Το Hospital’s Rooftop Garden παρέχει 7000 λίβρες βιολογικών λαχανικών το χρόνο στους ασθενείς

0
Το Hospital’s Rooftop Garden παρέχει 7000 λίβρες βιολογικών λαχανικών το χρόνο στους ασθενείς

Ψηλά πάνω από το Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης φυτρώνει ένα πλούσιο βιολογικό λαχανικό κήπος που ταΐζει ασθενείς, προσωπικό και φτωχούς.

Περισσότεροι από εκατό εθελοντές φροντίζουν τον κήπο, ο οποίος περιλαμβάνει λάχανο, λαχανικά, μποκ τσόι, ντομάτες, καρότα, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, φασόλια, σκουός και μια μεγάλη ποικιλία από βότανα.

Οι καλλιέργειες καλλιεργούνται σε βιολογικό έδαφος σε κλουβιά ανακυκλωμένου γάλακτος και γονιμοποιούνται από δύο επιτόπιες κυψέλες που παρέχουν και μέλι. Το αγρόκτημα 2500 τετραγωνικών ποδιών παρέχει επίσης βιότοπο για τις μέλισσες σε ένα κατά τα άλλα ακατοίκητο αστικό περιβάλλον.

Το οικολογικό αγρόκτημα μονώνει το κτίριο μειώνοντας το κόστος ψύξης και θέρμανσης και απορροφά το νερό της βροχής που διαφορετικά θα συνέβαλλε στην υπερχείλιση των λυμάτων στους δρόμους της πόλης παρακάτω.

Αλλά πάνω απ ‚όλα, ο κήπος στον τελευταίο όροφο παρέχει θρεπτική τροφή για όσους το χρειάζονται περισσότερο, μεταξύ 5000 και 7000 λίβρες ετησίως.

«Το φαγητό είναι φάρμακο. Γι‘ αυτό κάνουμε αυτό που κάνουμε». λέει David Maffeo, ανώτερος διευθυντής υπηρεσιών υποστήριξης του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: https://returntonow.net

Schreibe einen Kommentar