Το Παρίσι θα είναι σύντομα το σπίτι της μεγαλύτερης αστικής φάρμας στον τελευταίο όροφο στον κόσμο

0
Το Παρίσι θα είναι σύντομα το σπίτι της μεγαλύτερης αστικής φάρμας στον τελευταίο όροφο στον κόσμο

Σε μια προσπάθεια του Olmstedian να φέρει τους κατοίκους των πόλεων πίσω στη φύση και να παράγει μια βιώσιμη, τοπική ποικιλία φρούτων και λαχανικών, η εταιρεία αστικής γεωργίας Agripolis φέρνει στο Παρίσι αυτό που θα είναι το μεγαλύτερο αστικό αγρόκτημα στον τελευταίο όροφο στον κόσμο. Βρίσκεται κατά μήκος του περιφερειακός στο 15ο διαμέρισμα της πόλης, ο εκτεταμένος χώρος πρασίνου των 150.000 τετραγωνικών ποδιών θα βρίσκεται στην κορυφή του Εκθεσιακού Κέντρου στο Porte de Versailles όταν ο χώρος ανοίξει το 2020. Σχεδιασμένος από την τοπική γαλλική εταιρεία Valode & Pistre (που ήταν επίσης υπεύθυνοι για την πρόσφατη μεταμόρφωση του Gare du Nord), το αστικό αγρόκτημα αποτελεί μέρος του μακροχρόνιου έργου ανακαίνισης για να γίνει το εκθεσιακό κέντρο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, όπως ακολουθεί και η υπόλοιπη πόλη.

«Σήμερα, οι μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές είναι το επίκεντρο μιας σειράς οικολογικών ζητημάτων», λέει ο Clément Lebellé, συνιδρυτής του Cultures en Ville, εταίρος στο έργο που ειδικεύεται στην αστική αγροτική ανάπτυξη. «Αυτά τα ζητήματα περιλαμβάνουν την απώλεια της φυσικής κάλυψης του εδάφους, τη ρύπανση και τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων, αλλά και κοινωνικά ζητήματα όπως η έλλειψη σύνδεσης μεταξύ των κατοίκων των πόλεων και του εφοδιασμού τους σε τρόφιμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: https://www.architecturaldigest.com/story/paris-will-soon-be-home-to-the-worlds-largest-rooftop-urban-farm

Schreibe einen Kommentar