Τι πρέπει και δεν πρέπει για την πρώιμη ανοιξιάτικη κηπουρική

0
Τι πρέπει και δεν πρέπει για την πρώιμη ανοιξιάτικη κηπουρική

«Μια ζεστή μέρα του Μαρτίου μπορεί να εμπνεύσει ένα είδος τρέλας στους κηπουρούς. Μπορεί να τους κάνει να σκάσουν από την πόρτα, να είναι απελπισμένοι μετά από μήνες που καλύπτονται από το κρύο και το χιόνι και να ξεκινήσουν τη δουλειά πολύ νωρίς.

«Να είστε προσεκτικοί τι κάνετε αυτή τη στιγμή», είπε η Sharon Yiesla, ειδικός στη γνώση φυτών στο Morton Arboretum στο Lisle. «Υπάρχουν πράγματα για τα οποία είναι πολύ νωρίς».

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει για την κηπουρική στις αρχές της άνοιξης:

Ξεφορτωθείτε το περιτύλιγμα δέντρου. Εάν τυλίξατε τον κορμό ενός νεαρού δέντρου για να τον προστατέψετε από τα ζώα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ξετυλίξτε τον τώρα. «Το να αφήνεις το περιτύλιγμα του δέντρου για πολύ καιρό μπορεί να παγιδεύσει την υγρασία και να ενθαρρύνει τις ασθένειες», είπε ο Yiesla.

Μην περπατάτε ή σκάβετε σε βρεγμένο χώμα. «Αυτό μπορεί να συμπυκνώσει το έδαφος, το οποίο πνίγει τις ρίζες των φυτών», είπε ο Yiesla. „Το συμπιεσμένο χώμα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για να διορθωθεί.“ Ακόμη και όταν το χώμα ξεπαγώνει στην επιφάνεια, ένα κρυφό στρώμα αδιαπέραστου πάγου συχνά παραμένει κάτω, παγιδεύοντας νερό σαν μπολ σούπας. Περιμένετε μέχρι το χώμα να ξεπαγώσει μέχρι κάτω και το νερό να στραγγίζει ελεύθερα μέσα από αυτό πριν ξεκινήσετε να σκάβετε ή ακόμα και να περπατάτε σε οποιοδήποτε μέρος της αυλής, συμπεριλαμβανομένου του γκαζόν.

Κάνετε δύναμη κλαδιά των ανθοφόρων θάμνων. Κόψτε κλαδιά από φορσύθια, ανθισμένο κυδώνι ή άλλα ανοιξιάτικα ανθισμένα και βάλτε τα σε ένα βάζο με ζεστό νερό για να τα ενθαρρύνετε να ανθίσουν σε εσωτερικούς χώρους. «Απλώς φροντίστε να κλαδέψετε προσεκτικά και να αφήσετε το συνολικό σχήμα του θάμνου να φαίνεται καλό», είπε ο Yiesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΡΘΡΟ στο ChicagoTribune.com

Schreibe einen Kommentar