Πώς να καλλιεργήσετε κολοκύθες ανταγωνιστικού μεγέθους!

0
Πώς να καλλιεργήσετε κολοκύθες ανταγωνιστικού μεγέθους!

Θέλετε να καλλιεργήσετε MASSIVE κολοκύθες; Σας ενδιαφέρει να το κάνετε αυτό ένα νέο χόμπι ή ίσως θέλετε να το μεταφέρετε στο «επόμενο επίπεδο» και να αρχίσετε να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς; Είτε έτσι είτε αλλιώς, έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε ΜΑΖΙΚΑ μεγάλες κολοκύθες ανταγωνιστικού μεγέθους ακριβώς στην αυλή σας!

Αρχικά, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε με τον σωστό τύπο κολοκύθας. Σίγουρα, μπορείτε πάντα να κάμπτετε τη γενετική, ελαφρώς, αλλά θα έχετε καλύτερη επιτυχία εάν επιλέξετε μια κολοκύθα κειμήλιο που μεγαλώνει οργανικά μεγαλύτερη από τις περισσότερες ποικιλίες. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα αν μόλις αρχίζετε να το δοκιμάσετε BIG MAX ή ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΗΣ ποικιλία.

Atlantic Giant Pumpkin – Η κολοκύθα Giant του Ατλαντικού είναι γνωστό ότι μεγαλώνει πάνω από 1.500 κιλά! Χωρίς ειδική μεταχείριση, η κολοκύθα γιγάντια του Ατλαντικού μπορεί να αυξηθεί έως και 200 ​​έως 300 κιλά – εύκολα.

Big Max Pumpkin – Η κολοκύθα Big Max παράγει μια εξαιρετικά μεγάλη (60″ διάμετρο+ και βάρος 100+ λίβρες) έντονο πορτοκαλί κολοκύθα.

Αφού επιλέξετε την ποικιλία κολοκύθας σας, θα χρειαστείτε ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας. Ανάλογα με την τοποθεσία, τον τύπο του κήπου και τη ζώνη ανάπτυξης, θα ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες, αλλά ας ξεκινήσουμε με τα βασικά:

Θερμοκρασία:

 • Για να βλαστήσουν σωστά, οι σπόροι κολοκύθας χρειάζονται γενικά θερμοκρασίες μεταξύ 65 και 75 βαθμών F.
 • Οι ιδανικές θερμοκρασίες εδάφους θα πρέπει να πέφτουν στην περιοχή 70-90 βαθμών F..

Ηλιακό φως:

 • Οι κολοκύθες χρειάζονται ΠΟΛΥ ηλιακό φως για να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν. Επιλέξτε μια τοποθεσία με FULL SUN και μείνετε μακριά από οτιδήποτε έχει μερική σκιά.

Ποιότητα εδάφους:

 • Δεν είναι μόνο ο τύπος κολοκύθας που επιλέγετε να καλλιεργήσετε και η τοποθεσία, αλλά ας μην παρακάμψουμε έναν από τους ΠΙΟ σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης ΜΕΓΑΛΗΣ κολοκύθας…το έδαφος! Οι κολοκύθες σας θα κάνουν το καλύτερο εάν επιλέξετε μια τοποθεσία που έχει είτε ελαφρώς όξινο είτε ουδέτερο έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι χαλαρό και στραγγίζει καλά. Το αργιλώδες έδαφος είναι το καλύτερο.

Διάστημα:

 • Εάν σχεδιάζετε να καλλιεργήσετε μια ΜΕΓΑΛΗ κολοκύθα, να έχετε κατά νου ότι θα χρειαστείτε έως και 1200 τετραγωνικά πόδια για ΜΙΑ μόνο κολοκύθα! Η απόσταση είναι το παν, οπότε μην τα συνωστίζετε μαζί. Όσο μεγαλύτερο θέλετε να μεγαλώσετε, τόσο πιο μακριά πρέπει να είναι η απόσταση μεταξύ τους.

Πότισμα

 • Όσο μεγαλύτερη γίνεται η κολοκύθα, τόσο περισσότερο νερό θα χρειαστεί! Δεν είναι ασυνήθιστο για κολοκύθες ανταγωνιστικού μεγέθους να χρησιμοποιούν έως και 500 γαλόνια νερού την εβδομάδα! Μετά το πότισμα, το έδαφος πρέπει να είναι ομοιόμορφα υγρό, αλλά ποτέ μουσκεμένο. Όπως πολλά φρούτα, προσπαθήστε να κρατήσετε το νερό μακριά από το φύλλωμα των φυτών. Αυτό θα αποθαρρύνει την ασθένεια.

Σίτιση / Λίπανση:

 • Νωρίς την άνοιξη, θα θελήσετε να προσθέσετε κάτι σαν παλαιωμένη κοπριά ή λίπασμα στο χώμα σας. Το φθινόπωρο, ο ασβέστης μπορεί να βοηθήσει να επαναφέρει το έδαφος σε ουδέτερο, εάν είναι περισσότερο στην όξινη πλευρά. Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής σας περιόδου, εφαρμόστε παλαιωμένο λίπασμα ή κοπριά για λίπανση.
 • Λιπάνετε με γαλάκτωμα ψαριού από νωρίς και, καθώς η κολοκύθα αρχίζει να αναπτύσσεται, μεταβείτε σε φώσφορο ή οστεάλευρα. Κοντά στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου μετακινηθείτε σε κάλιο ή πράσινη άμμο.

Καλλιέργεια/ Συγκομιδή:

 • Τσιμπήστε όλα τα λουλούδια στην αρχή για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη. Μέχρι το φυτό σας να φτάσει περίπου τα 10 πόδια, δεν πρέπει να μείνουν λουλούδια στο φυτό. Πρέζα. Πρέζα. Πρέζα.
 • Μόλις το κλήμα σας έχει μήκος 10 πόδια, αφήστε το να αρχίσει να καρποφορεί. Αφαιρέστε ΟΛΕΣ εκτός από τις μεγαλύτερες κολοκύθες για τις επόμενες εβδομάδες.
 • Δοκιμάστε να τοποθετήσετε την «δυνατότερη/μεγαλύτερη» κολοκύθα σας σε ένα κομμάτι χαρτόνι για να βοηθήσει στην απώθηση τυχόν εντόμων που ζουν στο έδαφος.
 • Σκουπίστε τυχόν μεγάλα κλήματα ή θάψτε τα για να μην κυλήσουν.
 • Διατηρήστε την περιοχή που καλλιεργείτε σε „χωρίς ζιζάνια“, ώστε το φυτό κολοκύθας σας να μην χρειάζεται να ανταγωνίζεται για θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.
 • Καθώς η κολοκύθα ωριμάζει, κρατήστε τη σκιασμένη για να την αποτρέψετε από το να υπερθερμανθεί ή να ζεματιστεί από τον ήλιο. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να αποτρέψει το σχίσιμο ή το ράγισμα.
 • Συγκομίστε την κολοκύθα σας ΑΜΕΣΩΣ πριν από τον πρώτο παγετό σας και εάν σκοπεύετε να συμμετάσχετε σε οποιονδήποτε διαγωνισμό, προσέξτε να τη συγκομίσετε πριν εμφανιστούν ρωγμές, καθώς αυτό μπορεί να αποκλείσει εσάς και την κολοκύθα σας.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε ΜΑΖΙΚΕΣ κολοκύθες; ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΕΔΩ!

Schreibe einen Kommentar