Πιο πράσινες, πιο υγιείς, πιο βιώσιμες: γιατί οι πόλεις του μέλλοντος χρειάζονται περισσότερη βιοποικιλότητα

0
Πιο πράσινες, πιο υγιείς, πιο βιώσιμες: γιατί οι πόλεις του μέλλοντος χρειάζονται περισσότερη βιοποικιλότητα

Η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη υγεία – γι‘ αυτό ο καθένας από εμάς θα επωφεληθεί από μια ανέπαφη οικοσφαιρία με καλής ποιότητας αέρα, νερό και προϊόντα. Στην πραγματικότητα, αλλάζοντας τις συνθήκες στις οποίες ζούμε, ίσως μπορέσουμε να βελτιώσουμε την υγεία μας και να μειώσουμε το κόστος για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Και δεδομένου ότι η βιοποικιλότητα είναι ένας εύλογος δείκτης της συνολικής υγείας ενός οικοσυστήματος, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τη βελτιστοποιήσουμε. Κατά συνέπεια, ενδέχεται να βελτιώσουμε την υγεία των κατοίκων και τη βιωσιμότητα των αστικών περιβαλλόντων.

Οι οικολόγοι θρηνούν το γεγονός ότι τα αστικά περιβάλλοντα συχνά μένουν εκτός των μελετών βιοποικιλότητας – και ότι τα αστικά περιβάλλοντα στερούνται πραγματικής βιοποικιλότητας, λόγω της έλλειψης χώρων που δεν διαταράσσονται από τον άνθρωπο, της έλλειψης διαδρόμων μεταξύ των πράσινων μπαλωμάτων και του γενικού επιπέδου ρύπανσης.

Πώς μπορούν οι πόλεις του μέλλοντος να μεταμορφωθούν ώστε να είναι πιο βιώσιμες, πιο υγιείς και βιοποικιλότητας; Εδώ είναι μερικές ιδέες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: https://www.weforum.org/agenda/2020/01/future-cities-smart-sustainable-biodiverse-health/

Schreibe einen Kommentar