Η ομοσπονδιακή νομοθεσία στοχεύει στην απαγόρευση ορισμένων φυτοφαρμάκων

1
Η ομοσπονδιακή νομοθεσία στοχεύει στην απαγόρευση ορισμένων φυτοφαρμάκων
image_pdf

Η RISE (Responsible Industry for a Sound Environment)® εντάχθηκε σε περισσότερες από 350 οργανώσεις χρηστών φυτοφαρμάκων αυτή την εβδομάδα, στέλνοντας μια επιστολή σε όλα τα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εκφράζοντας την υποστήριξη για το ρυθμιστικό σύστημα φυτοφαρμάκων που ισχύει επί του παρόντος στο πλαίσιο του Federal Insecticide, Fungicide και ο Νόμος για την Μυοκτονία (FIFRA) του 1972.

Η επιστολή είναι ως απάντηση στη νομοθεσία S. 3283, ή «Νόμος για την προστασία των παιδιών της Αμερικής από τα τοξικά φυτοφάρμακα», που εισήχθη τον Νοέμβριο του 2021 από τον γερουσιαστή Cory Booker (D-NJ). Στόχος του νομοσχεδίου είναι να τροποποιήσει τη FIFRA αφαιρώντας ορισμένα φυτοφάρμακα από τη χρήση, και συγκεκριμένα:

  • Οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα
  • Νεονικοτινοειδή εντομοκτόνα
  • ParaquatΦυτοφάρμακα

Ωστόσο, το RISE λέει ότι η νομοθεσία «θα υπονόμευε τα αυστηρά, επιστημονικά βασισμένα πρότυπα της FIFRA και θα απειλούσε τη διαθεσιμότητα των ασφαλών και αποτελεσματικών φυτοφαρμάκων που προστατεύουν τη δημόσια υγεία, τα κατοικίδια ζώα, τις υποδομές, τα σχολεία, τις πλωτές οδούς, τους χώρους πρασίνου και την παραγωγή τροφίμων και γεωργίας. ” Η προτεινόμενη νομοθεσία θα επηρεάσει τα προϊόντα και τις εφαρμογές που γίνονται για: έλεγχο φορέων. προστασία και ενίσχυση κατοικιών και δημόσιων χώρων· για επιβλαβή και δηλητηριώδη έλεγχο ζιζανίων. δημιουργία πυροπροστασίας και δικαιώματα διέλευσης χρησιμότητας· προστασία της δημόσιας υποδομής· και για τον έλεγχο χωροκατακτητικών και μη αυτόχθονων ειδών που βλάπτουν τα αυτόχθονα είδη και τα οικοσυστήματα.

Σύμφωνα με α δήλωση από το γραφείο του Booker, «Κάθε χρόνο, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο λίβρες φυτοφαρμάκων – σχεδόν το ένα πέμπτο της παγκόσμιας χρήσης». Συνέχισε, «Περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας χρήσης φυτοφαρμάκων στις ΗΠΑ – πάνω από 300 εκατομμύρια λίβρες από 85 διαφορετικά φυτοφάρμακα – προέρχεται από φυτοφάρμακα που είναι απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το καταστατικό του κανονισμού για τα φυτοφάρμακα… περιέχει πολλά κενά που βάζουν τα συμφέροντα της βιομηχανίας φυτοφαρμάκων πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων και του περιβάλλοντος μας».

Η Megan Provost, πρόεδρος του RISE, δήλωσε: «Ο ρόλος των μελών μας είναι να προστατεύουν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, τις υποδομές και το περιβάλλον, επομένως πρέπει να έχουμε τη διασφάλιση μιας ομοσπονδιακής ρυθμιστικής διαδικασίας που υποστηρίζει την επιστήμη και την καινοτομία, μαζί με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Η ομοσπονδιακή ρυθμιστική διαδικασία που καθιερώθηκε στο πλαίσιο της FIFRA μας δίνει αυτή τη βεβαιότητα με την ισχυρή επιστημονική της υποστήριξη. Το νομοσχέδιο του γερουσιαστή Μπούκερ απορρίπτει 50 χρόνια καθιερωμένης ομοσπονδιακής και κρατικής ρύθμισης και επιστήμης υπέρ μιας προσέγγισης όπου η επιστήμη απουσιάζει».

Ο Provost συνέχισε τονίζοντας τη σημασία της εξειδικευμένης βιομηχανίας φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και των χρηστών φυτοφαρμάκων να συνεργαστούν με τα μέλη τους στο Κογκρέσο και να μιλήσουν για τα οφέλη της χρήσης φυτοφαρμάκων και το υπάρχον κανονιστικό πλαίσιο. «Η έναρξη αυτού του νέου Κογκρέσου δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να απευθυνθούμε στα μέλη του Κογκρέσου για να μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας σχετικά με τη ρύθμιση και την εφαρμογή φυτοφαρμάκων και να μάθουμε εάν οι Γερουσιαστές της πολιτείας μας είναι υποστηρικτές του S. 3283», είπε.

Το RISE θα συνεχίσει να παρακολουθεί ενεργά το S. 3283 και άλλη νομοθεσία κατά των φυτοφαρμάκων. Προς το παρόν, κανένα συνοδευτικό νομοσχέδιο για το S. 3283 δεν έχει εισαχθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Επικοινωνήστε με την RISE στο www.pestfacts.org Για περισσότερες πληροφορίες. Για να διαβάσετε το S. 3283 και τη γλώσσα του, κάντε κλικ εδώ. Για να κατεβάσετε την επιστολή που στάλθηκε στα μέλη του Κογκρέσου κάντε κλικ εδώ.

Η RISE είναι η εθνική εμπορική ένωση που εκπροσωπεί κατασκευαστές, παρασκευαστές, διανομείς και άλλους ηγέτες της βιομηχανίας στον κλάδο των ειδικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

Schreibe einen Kommentar