Ένας υδάτινος τάφος | Deborah Silver & Co.

1
Ένας υδάτινος τάφος |  Deborah Silver & Co.

2014-landscape.jpg

Είμαι βέβαιος ότι θυμάστε το εκπληκτικά κρύο και μακρύ παρελθόν του χειμώνα. Οι επιπτώσεις από εκείνο τον χειμώνα ήταν σοβαρές. Τόσα πολλά φυτά καταστράφηκαν ή σκοτώθηκαν εντελώς. Η προσπάθεια να ανταποκριθεί στην επισκευή και την αντικατάσταση, δεδομένου ότι ήταν πολύ μέσα στον Απρίλιο πριν μπορέσει κάποιος να εργαστεί στο έδαφος, ήταν μια αποθαρρυντική εργασία. Αυτός ο κρύος χειμώνας έχει αποδειχθεί ένα δώρο που εξακολουθεί να προσφέρει. Το καλοκαίρι μας ήταν εντυπωσιακά, αχαρακτήριστα, ανησυχητικά δροσερό. Δεν έχω κανένα παράπονο για το γεγονός ότι ο Μπακ και εγώ μπορούσαμε να έχουμε δείπνο σε εξωτερικούς χώρους κάθε μέρα τον Ιούλιο. Οι θερμοκρασίες που ήρθαν στις 7:30 μ.μ. δεν ήταν ούτε κρύες ούτε ζεστές – απλώς τέλεια άνετες. Αλλά για 2 ζεστές μέρες και ένα σύντομο ξόρκι χωρίς βροχή, το καλοκαίρι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για ανθρώπους και τοπία. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε βροχές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα εποχιακά φυτά δεν είναι τόσο ευχαριστημένα με αυτή την εξέλιξη των γεγονότων.

roof-garden.jpg

Τα εποχιακά λουλούδια σε δοχεία ήταν εξαιρετικά καλά, αν και μικρού μεγέθους για αυτήν την εποχή του χρόνου. Τα τροπικά/εποχιακά/ετήσια φυτά αγαπούν τη ζέστη-όπως στο ζεστό. Αυτό που είναι πολύ άβολα ζεστή μια θερμοκρασία για μένα αρέσει πολύ στα περισσότερα τροπικά φυτά που είναι εγγενή σε πολύ θερμότερα κλίματα από το δικό μας. Τα κουτιά στην οροφή του Detroit Garden Works πρέπει να φυτευτούν με φυτά που πολυτελούν σε υψηλές θερμοκρασίες. Είναι ένα σημείο με ζέστη και αέρα, εκεί πάνω. Η επιλογή μου για ένα εστιακό φυτό φέτος είναι η Ruellia Britoniana, κοινώς γνωστή ως μεξικάνικη πετούνια. «Όταν αναπτύσσεται κάτω από ζεστές ηλιόλουστες συνθήκες, το φύλλωμα αποκτά ένα μεταλλικό γαλαζωπό χυτό που δημιουργεί το τέλειο σκηνικό για τα πλήθη των ζωντανών μπλε λουλουδιών που εμφανίζονται με την επίθεση του ζεστού καλοκαιριού. Τα άνθη έχουν σχήμα τρομπέτας και περίπου 1,5-2 ίντσες (3,8-5,1 cm) σε διάμετρο και φέρονται στις άκρες των στελεχών. Υπάρχουν διαθέσιμες ποικιλίες με λευκό, ροζ και πολλές αποχρώσεις του μπλε, όπως και νάνοι εκδόσεις που σχηματίζουν συστάδες ύψους περίπου 8-12 ιντσών (20,3-25,4 cm). Η μεξικάνικη πετούνια είναι πολύ επιδεικτική όταν είναι σε πλήρη άνθιση λόγω των σύννεφων των θαυμαστικών πεταλούδων που σμήνος γύρω από τα φυτά. Τα προαναφερθέντα λαμβάνονται λέξη προς λέξη από τον ιστότοπο floridata. Είχα στο μυαλό μου έναν φράχτη από ρουέλια ύψους 3′ και φορτωμένο με μωβ λουλούδια που χλιδεύουν στη ζέστη.

angelonia.jpgΡώτησα τον George στο Telly’s Greenhouse αν είχε ρουέλια σε γλάστρες των 4″. Το έκανε, αν και τα φυτά ήταν μικρά. Ήθελε να τα αφήσω στο θερμοκήπιό του -το ζεστό του σπίτι- για 3 εβδομάδες. Θα μεγάλωναν πιο γρήγορα για εκείνον στο θερμοκήπιό του απ‘ ό,τι στην ψυχρή στέγη μου. Ήμουν σίγουρος ότι τελικά θα είχαμε ζεστό καιρό, γι‘ αυτό καθυστέρησα τη φύτευση της στέγης μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Φύτεψα τη ρουέλια με πολλά χρώματα αγγελώνιας. «Το Angelonia είναι ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό φυτό για κλινοστρωμνή στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε για αξιόπιστη απόδοση στον κήπο μέσω του πιο ζεστού καλοκαιριού» – αυτό το απόσπασμα από τον Dan Gill. Για λίγη αντίθεση στο χρώμα και την υφή, μια νάνος γλυκοπατάτα κλήμα κάθε τόσο, να ακολουθεί. Το roof garden μου είναι μια τέλεια τοποθεσία για φυτά που ευδοκιμούν σε υψηλή θερμοκρασία. Όσο για τη ζέστη, ακόμα περιμένω.

window-box.jpg

Αυτές οι δροσερές θερμοκρασίες στα μέσα του καλοκαιριού; Πιστεύω ότι έχουμε τον περασμένο χειμώνα να ευχαριστήσουμε γι‘ αυτό. Μέρες με μέρες με μονοψήφια ή κάτω από το μηδέν καιρικά φαινόμενα έκαναν ρεκόρ κάλυψης πάγου στις μεγάλες λίμνες. Πάνω από το 90% των Μεγάλων Λιμνών ήταν καλυμμένες με πάγο. Φίλοι από τα ψάρια του πάγου μου είπαν ότι ο πάγος είχε πάχος 3′ στη λίμνη Huron τον περασμένο χειμώνα. Ο πάγος τόσο παχύς δεν έλιωσε τόσο γρήγορα, δεδομένης της πολύ ψυχρής μας άνοιξης. Αν κάποιος μου έλεγε σήμερα ότι η λίμνη Μίσιγκαν είχε ακόμα κομμάτια πάγου να επιπλέουν, θα το πίστευα. Πώς επηρέασε αυτό το καλοκαίρι μας; Οι άνεμοι που πνέουν πάνω από παγωμένες ή κοντά σε παγωμένες λίμνες έχουν δημιουργήσει ένα σχετικά κρύο καλοκαίρι. Αυτή την εβδομάδα, οι βροχές απλώς συνέχισαν να έρχονται. Η ruellia και η angelonia μου φαίνονται καλά, απλά μικρά. Πώς έχω προστατεύσει τα τροπικά φυτά μου που τους αρέσει η υψηλή θερμοκρασία και μισούν το βρεγμένο έδαφος;

summer-container.jpg

Το σωστό πότισμα τροπικών/εποχιακών/ετήσιων φυτών στο έδαφος και σε δοχεία είναι το κλειδί για την επιτυχία τους. Στη ζέστη του Ιουλίου, ποτίζω τα δοχεία μου κάθε δεύτερη μέρα. Ποτίζω τις μπιγκόνιες μου μόνο μία φορά την εβδομάδα τον Ιούλιο-αν αυτό. Οι σαρκώδεις μίσχοι τους αποθηκεύουν πολύ νερό. Ένα λίγο νερό από το λάστιχο μου και θα σαπίσουν. Η ζέστη του Ιουλίου σημαίνει ότι το νερό εξατμίζεται από το έδαφος στις γλάστρες με γρήγορο ρυθμό. Χρειάζεται πολλή προσοχή και λίγη δεξιότητα για να ποτίσετε ίσα ίσα για να διατηρήσετε το επίπεδο υγρασίας ομοιόμορφο. Ούτε πολύ, ούτε πολύ λίγο. Τα φυτά που θέλουν πολύ νερό ρίχνουν τα φύλλα και κλείνουν. Το νερό διάσωσης μπορεί να αναζωογονήσει ένα φυτό που διψάει απελπισμένα, αλλά το άγχος του να μην φύγει μπορεί να έχει αντίκτυπο. Τα φυτά που ποτίζονται με χρονοδιάγραμμα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο καιρός, τελικά θα διαμαρτυρηθούν και θα παραπαίουν. Το πολύ νερό είναι εξίσου κακό με το πολύ λίγο. Βλέπω το πότισμα στα δοχεία τώρα με ρυθμό κατάλληλο με 90 βαθμούς ημέρες, αν και πολλές από τις μέρες μας μόλις έχουν φτάσει τους 70.

πάρα πολύ-νερό.jpg

Οι φλαμουριές που υποφέρουν από έλλειψη νερού στη ζέστη του καλοκαιριού – τα εσωτερικά τους φύλλα θα κιτρινίσουν και θα πέσουν. Ένα δέντρο που υποφέρει από έλλειψη νερού θα ρίξει εσωτερικά φύλλα. Τα φύλλα στα άκρα των κλαδιών συμμετέχουν ενεργά στη φωτοσύνθεση. Πολύτιμα αποθέματα νερού θα φυλάσσονται για εκείνα τα φύλλα που εκτελούν ζωτικές λειτουργίες για την υγεία του δέντρου. Μια φλαμουριά που είναι υπερβολικά ποτισμένη θα στείλει σήματα. Τα φύλλα – όλα τα φύλλα – μαραίνονται και τελικά κιτρινίζουν. Η πτώση των φύλλων θα είναι σημαντική. Αυτός ο ασημένιος καταρράκτης σκονισμένος μυλωνάς έχει υπερποτιστεί. Τα εσωτερικά φύλλα κιτρινίζουν.

over-watered-begonias.jpg

Οι φυτεύσεις κοντέινερ που δεν πάνε καλά αυτή τη στιγμή μπορούν σε μεγάλο βαθμό να αποδοθούν σε υπερβολικό νερό. Όταν οι θερμοκρασίες είναι δροσερές και οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας εντελώς κρύες, το νερό λιγότερο. Ίσως πολύ λιγότερο. Ίσως και καθόλου. Η συνηθισμένη ρουτίνα ποτίσματος δεν ισχύει σε μια τέτοια εποχή. Πάντα βάζω το δάχτυλό μου στη βρωμιά μέχρι την άρθρωση πριν ποτίσω. Αν κολλήσει το χώμα στο δάχτυλό μου, δεν ποτίζω. Εάν το τεστ στις αρθρώσεις λέει μην ποτίζετε για 10 ημέρες, δεν ποτίζω για 10 ημέρες. Αν το χώμα γλιστρήσει από το δάχτυλό μου, ποτίζω. Μετά από αυτόν τον γενικό κανόνα, το καλό πότισμα γίνεται τέχνη. Ένας μεγάλος διαγνωστικός/κηπουρός είναι ένας καλλιτέχνης στην καρδιά. Αν ένα φυτό σε ένα δοχείο φαίνεται στεγνό, ποτίζω ένα φυτό. Εάν είναι 95 μοίρες και χρειάζομαι νερό για να μουλιάσει ένα δοχείο, μπορεί να γεμίσω αυτό το δοχείο με νερό 3 φορές πριν προχωρήσω. Όταν αμφιβάλλω, περνάω στο νερό.

beech-ferns.jpg

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση των φυτών. Η τοποθέτηση του φυτού στη σωστή θέση είναι πρώτη. Το φως και το νερό είναι κρίσιμα δευτερεύοντα στοιχεία. Στη σκιά, σε δροσερές θερμοκρασίες και με βροχερό καιρό ποτίζω λιγότερο τροπικά φυτά. Οι ανθεκτικές φτέρες μου και το ευρωπαϊκό τζίντζερ λατρεύουν όλη τη βροχή που έχουμε. Το τοπίο μου ακμάζει, χαρούμενο με όλο το απροσδόκητο νερό από τον ουρανό. Έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες αποστράγγισης από ένα φυτό σε γλάστρα.

rain-damage.jpgΕάν τα ετήσια φυτά σας έχουν φύλλα ανοιχτόχρωμα ή κιτρινοπράσινα, αν φαίνονται κορυφαία, με σημάδια από μύκητες, μαύρα και χυλώδη ή κατευθύνονται με άλλο τρόπο σε έναν υδαρή τάφο, κλείστε τη μάνικα. Διατηρήστε αυτόν τον εύκαμπτο σωλήνα σε ουδέτερη θέση σε κρύο και βροχερό καιρό.

Schreibe einen Kommentar