Άνοιξε το μεγαλύτερο αστικό αγρόκτημα στον κόσμο – σε μια ταράτσα του Παρισιού

0
Άνοιξε το μεγαλύτερο αστικό αγρόκτημα στον κόσμο – σε μια ταράτσα του Παρισιού

Είναι ένα ζεστό απόγευμα στα τέλη της άνοιξης και μπροστά μας σειρές φυτών φράουλας θροΐζουν στο αεράκι καθώς η μυρωδιά των αρωματικών βοτάνων απλώνεται στον αέρα. Σε κοντινή απόσταση, μια μέλισσα περνάει νωχελικά. Σε αντίθεση με ό,τι φαίνεται, όμως, δεν βρισκόμαστε σε μια ειδυλλιακή γωνιά της εξοχής αλλά στεκόμαστε στην κορυφή ενός εξαώροφου κτιρίου στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Καλώς ήρθατε στο μέλλον της γεωργίας στο Παρίσι – όπου μια ολόκληρη σειρά από φυτείες στον τελευταίο όροφο, όπως αυτή στην άκρη του Marais, έχουν ξεφυτρώσει τελευταία. Ωστόσο, αυτή η ακμάζουσα επιχείρηση είναι απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με τη νέα αδελφή της τοποθεσία. Όταν ανοίξει, την άνοιξη του 2020, θα είναι η μεγαλύτερη φάρμα στον τελευταίο όροφο στον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή στα νοτιοδυτικά της πόλης, αυτή η αστική όαση θα εκτείνεται σε περίπου 14.000 τετραγωνικά μέτρα (150.695 τετραγωνικά πόδια) – καθιστώντας την επίσης τη μεγαλύτερη αστική φάρμα στην Ευρώπη. Με το σχέδιο να αναπτυχθούν περισσότερα από 30 διαφορετικά είδη φυτών, η περιοχή θα παράγει περίπου 1.000 κιλά φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα την υψηλή περίοδο. Φροντισμένοι από περίπου 20 κηπουρούς, θα χρησιμοποιούν επίσης εξ ολοκλήρου βιολογικές μεθόδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: TheGuardian.com

Schreibe einen Kommentar